27/4

Gah!! Kom precis in från en promenad med Arrac och känner att jag måste avreagera mej lite här på bloggen..
Jag och Arrac brukar gå på ett riktigt mysigt ställe längs Fyrisån där det knappt brukar vara några hundar överhuvudtaget. Vilket är skönt då han kan spring lös i stort sett hela tiden. Hur som helst.

Vi hade gått nästan hela sträckan och var påväg hem när jag ser att det är några hundar längre fram. Så jag kopplar Arrac. När vi kommer närmre så ser jag att det är en tjej som sitter på en bänk med kanske 4-6 hundar. En storpudel, en finsk lapphund, cairnterrier och en bichon havanais eller liknande var det iallafall. Kanske någon mer hund. Alla hundar är lösa och jag tänker bara att oj vilken pli hon måste ha på dom om alla kan vara lösa när vi går förbi. Så när vi kommer ännu närmare så kommer cairnterriern springande mot oss och ställer sej mot Arracs rygg och börjar morra åt honom. Arrac vänder bara bort huvudet från honom och jag fortsätter att gå och drar med mej Arrac. Då kommer storpudeln springade mot oss och börjar också morra. Då kände jag att det fick räcka och röt i ordentligt åt dom båda. Varpå pudeln slutar men cairnterriern fortsätter. Efter ett bra tag så kommer tjejen springade och när hon är i höjd med oss så sparkar hon mot sin hund och vi lyckas gå vidare. När vi har kommit en bit ifrån dom (på behörigt avstånd) så vänder jag mej om och säger åt henne att koppla hundarna om dom ger sej på andra hundar varpå hon säger att det aldrig har hänt förut. Men vad hjälper det mej?! Det är ju fortfaranade min hund dom har gett sej på.

Och så fortsätter vi gå, men när vi har gått kanske en 50-100 meter så ser jag att cairnterriern och pudeln kommer springade mot oss igen medans tjejen kommer springade skrikandes efter dom. När dom kommer närmare så ryter jag i åt dom en gång till och pudeln backar även denna gång medans cairnterriern ger sej på Arrac. Men jag drar med mej Arrac och tillslut så börjar den också gå tillbaka till tjejen. När hundarna har lämnat oss så skriker jag till tjejen igen "SKA DET VARA SÅ SVÅRT ATT KOPPLA HUNDARNA" Men får inget svar. Det ända man hör att hon muttrar tjurpuppa. Antar att det var till mej. HAHA. Vilka jä*la idoioter det finns. Det som gör mej mest irriterad är inte att dom springer fram till oss, det kan hända. Men att hon inte ens kan säga förlåt. Förlåt för att mina hundar sprang fram till er eller Förlåt att dom sprang fram och attackerade din hund, gick det bra? Utan hon bara säger att det aldrig har hänt förut. Nej, snacka om dum brud, kommer helt klart hålla mej borta från henne om jag ser henne igen med dom där hundarna lösa.

Skönt är iallafall att Arrac skötter sej bra när man hamnar i en sån situation. Han vände bara bort huvudet och visar att han inte vill bråka även fast den andra utmanade honom sådär. Det kallar jag en duktig kille! :)

Utställning 25/4 Rocklunda

Igår så var vi på utställning i Västerås och det gick inte alls så bra som jag hade hoppats. Arrac åkte ut på en tvåa för första gången.. Förhoppningsvis någonsin. Jag antar att det ända man kan göra är att skratta.. Domaren mätte Arrac till 62 cm hög och han får vara max 60.. Dock så undrar jag hur domaren mätte egentligen eftersom dom jag har pratat med har sagt att han omöjligt kan vara så hög.. Annars så fick han jättebra kritik. Men men, sånt är livet. Bättre lycka nästa gång. Det tråkiga är ju att denna domare ska dömma i Avesta vilket gör att det inte är någon idé att åka dit.

Kritiken: Mycket stor maskulin. Välformat huvud med bra uttryck. Mörka ögon. Bra öron. Tillräcklig hals. Stark rygg. Bra benstomme. Bra tassar. Något öppet vinklad fram och bak. Rör sej balanserat med tillräcklig steglängd. Kvalitet pga storlek.
Domaren: Jesper Andersson
2 kv



Arrac skötte sej som vanligt när vi är på utställningar jättebra. Speciellt i ringen. :)
Och det är ett riktigt nöje att ha honom med sej.


24/4

Dagen började med att jag åkte och jobbade några timmar. Och mamma och pappa var så snälla så dom gick ut på en långpromenad med Arrac och Mynta. :) När alla hade kommit hem igen så åkte jag med hundarna till Lejonbols. Mynta skulle lämnas tillbaka för den här gången och Arrac skulle badas. Det har varit riktigt mysigt att ha Mynta här och vi hoppas att det blir fler gånger. :) Arrac har gått stolt som en tupp brevid henne när vi har varit ute på promenader.

När jag hade badat klart Arrac så satt jag in honom i bilen och jag gick och hälsade på valparna igen.. Det är alltid lika svårt att slita sej därifrån.. Här ska ni få se varför..








Arracs brorsa Elvis. Och nog är dom lika..









Här kommer även några bilder på Arrac och Mynta från idag. :)






23/4

Hos Arracs uppfödare så var det som vanligt riktigt trevligt! Vi gick på promenad med Arrac, Elvis och Mozart. Hundarna fick springa lösa om leka. Såklart roligt för dom. När vi kom tillbaka från promenaden så fick Arrac stanna ute med några av Evas hundar medans jag gick in och kollade på valparna. Hur söta som helst var dom såklart och man ville helst ta med sej alla hem samtidigt..

Men istället för att åka hem med en valp så åkte jag hem med en extra hund ändå.. Haha, så det kan gå.. Nej då, ska tillbaka till Eva imorgon för att bada Arrac så då passade det sej att jag lånade hem en av Evas hundar tills imorgon när jag ska tillbaka. Alltid bra med lite social och miljöträning. :) Det var lilla Mynta som fick följa med hem ett litet tag. :) En hur snäll tik som helst som älskar att bli klappad. Hon kryper runt i soffan och vill gosa med alla som kan tänkas gosa med henne.. För övrigt så är Mynta den tiken som jag hjälpte Eva att ställa på Stora Stockholm nu i vintras.

Bilder kommer förhoppningsvis imorgon. :)
God natt, ska upp tidigt och jobba imorgon så det är dags att gå och lägga sej.

23/4

Hm, nu har det varit dåligt med uppdateringar igen.. Som vanligt så har det varit mycket hundgrejer.

Jag och Mathilda åkte ut och la viltspår till hundarna en dag. Det gick inte lika bra som förra gången för Arrac. Vet inte om han var för taggad eller om det var för lätt så att han bara vittrade istället för att spåra på marken. Jag har fått några tips av Johanna som vi ska testa. :) Hoppas det går bättre då.

I onsdags så var det som vanligt rookiekurs och Arrac skötte sej bra. :) Dock så var det riktigt kallt eftersom att det var snöblandat regn med lite hagel ibland. Plus att det blåste riktigt mycket.

Igår så var det rallylydnadskurs. Det är fortfarande inte lika roligt som lydnaden tyvärr, men jag hoppas att det snart känns roligare. Efter kursen så åkte jag och Mathilda och lämnade hundarna hos mej och drog iväg på föreläsning om Gentik och avelslära för Sofia Malm. Riktigt interessant även fast jag ibland tycker att det är svårt att hänga med på alla konstiga ord. Såg att Mathilda hade skrivit att hon tyckte det var för mycket teori och för lite om hur det ska användas i praktiken och håller helt med om det! Men det var iallafall lärorikt. :)

Snart så ska jag och Arrac åka till Eva (Arracs uppfödare) och hälsa på. :) Ska bli jätteroligt! Arrac ska få leka med Elvis (brorsan) och så ska jag kolla på valparna som hon har hemma nu. :) En samojedvalp och åtta eurasiervalpar, alla ca 7 veckor. Ska bli supermysigt!

Domarändring Rocklunda

På grund av askan som kommer från vulkanen på Island så har det blivit en del domarändringar inför helgens utställning i Rocklunda. Och eftersom att domaren vi skulle ha haft kom från Rumänien så blev det domarändring för våran del.

Så istället så kommer vi ha Jesper Andersson. Han verkar ha dömt samojeder ett tag och jag hoppas att det blir bra.. Speciellt med tanke på att han kommer döma samojederna på Svensk vinnare -10 nu i Avesta i juni. Så det visar sej efter helgen om det är någon idé att anmäla sej till Avesta eller inte. ;)

19/4

För en liten stund sen kom jag och Arrac in från en riktigt härlig promenad. Vi gick längs Fyrisån och Arrac fick springa lös. Han älskar verkligen det! Först springa ner i vattnet och plaska lite, och sen upp ingen och springa allt han har. Härligt!


Årets första fästing

Jag tog precis årets första fästing på Arrac. BLÄ!
Den satt fast på kinden på honom.. Äckliga kryp det där!
Jag som hoppades att det skulle dröja iallafall lite längre tills dom kom.

Bilder

 
Jag och Arrac när han inte ens var 3 månader. :)
Kalla mej partisk, men samojedvalpar är bland det sötaste som finns!


15/4

Idag så har vi varit på Rallylydnadskurs. Det är riktigt krångligt kan jag säga! Man ska följa skyltar som inte alltid är dom lättaste att tyda. Men jag får plugga skyltarna så kanske det går lättare sen..

Just nu så känns det som att lydnaden är bra mycket roligare än rallylydnaden. Antagligen så känner Arrac att jag tycker att det är så och då gör också han bättre ifrån sej.

Imorgon så blir det troligtvis viltspår med Mathilda och hundar. :)

Anmälan Rocklunda

Igår så fick jag alla papprena till utställningen som är nästa helg i Rocklund (Västerås) och det är bara 5 samojeder anmälda.. Jag som tyckte att det var lite på Lilla Stockholm när det bara var 14.

Hur som helst, kul ska det iallafall bli. Även om jag hade önskat att det var fler anmälda.

Kurserna jag sökt

Som jag skrev igår så har jag sökt några kurser tills hösten. :)

- Hundens evolution, genetik och beteende (Stockholm)
- Hundens beteendebiologi 1 (distans)

Kommer även att söka något som heter Hundskötare (distans) där dessa ämnen ingår:

Anatomi
Etologi och raskunskap
Inlärningspsykologi
Hundvård
1:a hjälpen och enklare hundsjukvård
Kost, motion och stress
Aktivering
Juridik och djurskyddslagstiftning
Problemhundar
Kundbemötande

Jag hoppas verkligen att jag kommer in på någon av dessa. Speciellt det sista hundskötare som verkar var lite av varje. :)

Det finns även en kurs som börjar till VT-2011 som jag är sugen på att läsa som heter Hund - avel, utfodring och hälsa. Men det är ju inte ansökning på det förrens i höst. Så det finns tid kvar.

Vi får se hur det blir!


14/4

Idag så har vi varit på Rookiekurs och det är så roligt att träna med Arrac just nu! Han har blivit så taggad på mej och vill ha kontakt i stort sett hela tiden när vi tränar. Riktigt roligt! Tills nästa gång på kursen så ska jag och Arrac träna ligg så att han blir säkrare på det och så ska vi träna upp intresset för apportbocken eftersom att det helt plötsligt är som bortblåst..

Arrac har även hunnit med lite äventyr efter kursen. När vi kom hem så släppte jag ut honom ur bilen (lös för att han brukar sköta sej och bara vilja gå in) så fick han först syn på en fasan som han jagade ett helt varv runt parken.(Kanske fattar han inte att den flyger men att inte han gör det?) När han sen kom tillbaka så fick han syn på en katt och det bar iväg igen. Som tur var så hoppade katten upp i ett träd och Arrac kunde inte göra så mycket mer än att stå nedanför och skälla. Dumma hund säger jag bara.. Men han hade ju iallafall roligt även fast jag inte uppskattar det.

13/4

Jag och Arrac har varit hos Mathilda med hundar två dagar i rad nu och tränat och pratat massa hund. :)
Alla killarna är så duktiga! :) Idag passade vi även på att ta lite bilder på dom ute i det fina vädret. Dom kommer upp senare här på bloggen! Förhoppningsvis så kommer det även en film upp på mej och Arrac när vi tränar.. Får se hur det blir med det.

Idag så har Mathilda också hjälpt mej och fixat så att jag har sökt några kurser tills hösten. Eftersom att jag inte riktigt vet vad jag vill göra då. Plugga eller jobba, så är det lika bra att söka. :) Man kan ju alltid tacka nej. Dom kurserna är jag har sökt är inriktade på hund. Såklart? Haha. Kan skriva mer om dom imorgon.

Nu är det dags att sova.
God natt!

11/4

Idag har det varit bra väder och vi har varit ute många timmar. :) Arrac busade med Frasse (dvärg schnauzer) ett tag, fast det verkade som att Arrac uppskattade lekstunden mer än Frasse eftersom att han bara ville upp i sin mattes knä. :P

Det har även blivit en del lydnadsträning på baksidan och Arrac skötte sej bra. Linförheten går bättre och bättre, det gör även sittandet vid min sida och stanna. Det ända som just nu är lite svårt är läggandet vid min sida. Så fort jag säger ligg så börjar han skälla på mej och lägger sej gärna snett. Kanske är för att han är osäker.. Inte vet jag. Jag har fått några tips av Johanna som jag ska testa och hoppas att det blir bättre. Det är ju senare tänkt att jag ska kunna lägga ner honom och sen gå iväg och han ska ligga kvar.. Men det kommer senare förhoppningsvis.

Mamma har även varit ute och cyklat en sväng med Arrac under dagen. :)

10/4

Igår så var jag, mamma, Johanna och Mathilda ut till farfar och la viltspår till alla hundarna. Eftersom att Arrac bara gått ett fåtal viltspår i sitt liv och det var i höstas så la jag ett riktigt kort spår till honom, men det blev lite för kort. För han var så taggad, så han hann precis komma in i det så var det slut. Vilket inte riktigt var meningen. Dock så var han riktigt duktig när han gick spåret, han var riktigt fokuserad och hade redan börjat spåra innan vi hade kommit till spårets början. Antar att han kände att vi hade gått där en timme tidigare. Nästa helg blir det troligen till att lägga ett viltspår igen. :)

Några bilder togs när vi var ute i skogen, förhoppningsvis så skickar Mathilda dom senare. :)

7/4

Just nu är det mycket hund och hundträning som gäller, men det är ju så jag tvivs bäst också. :)

I måndags startade Rallylydnaden där vi började med två olika ingångar vid inkallning och tre olika sorters helomvändningar. Även kommandot front hann vi börja med under den timmen det var kurs.

Igår så var det underbart väder ute så jag och Johanna var ute och tränade med hundarna i parken. Dock så gick det inte så bra eftersom att Arrac var helt okoncentrerad.

Idag så var jag, Johanna och Mathilda på gräsplanen vid Fyrisfjädern och tränade alla hundar plus att dom fick springa av sej lite alla tillsamans. Sen bar det av hem till oss för att testa på lite shaping träning med Max och Ludde. :)

Ikväll så har jag och Arrac varit på rookiekurs och Arrac skötte sej hur bra som helst! Riktigt roligt att träna med honom när han verkligen är taggad på bara träningen och inget annat. Vi tränade att man skulle gå fot och så kommer ett hinder i Arracs linje. Då ska han hoppa över det och sen komma in fot direkt igen. (Eftersom att jag går rookiekursen på SHK så är det andra moment än de momenten SKK har.) Då var det en man som stod och kollade på och gav oss lite tips och så, och han sa att Arrac var så koncentrerad på mej att han nästan missade att hoppa över hindret. Haha, jag antar att det är en bra sak.. Måste bara bli tydligare på att säga hopp till honom när han ska hoppa antar jag. Vi hann också träna lite linförhet, inkallning, stanna och lite början med apportbocken.

Imorgon så ska vi förhoppningsvis lägga viltspår. :)

4/4 Utställning Lilla Stockholm

Igår så var jag och ställde Arrac på Lilla Stockholm. Mamma, Johanna och Mathilda var med och kollade. :) Det var bara 14 samojeder anmälda och Arrac var ensam i juniorklassen. Han fick en etta med CK och gick då vidare till att tävla i bästa hane. När alla hanar var färdigbedömda så var det fyra stycken som hade fått ck och skulle tävla om bästa hane. Arrac blev där placerad fyra. Jag är riktigt nöjd med det resultatet!

Dock så blev mycket snack om vem som skulle ha certet eller inte. Eftersom att det var lite oklarheter om hunden som placerats före oss fick ta emot det eller inte, och dom två första var fullcertade. Så dom var tvungen att ta dit en kvinna från skk som fick reda ut det. Tyvärr för våran del så blev det så att den hunden som blev placerad före oss fick ta emot certet och vi blev utan denna gång. Bättre lycka nästa gång, dock så blir det ju alltid lite snopet då det inte kan bli så mycket närmare än sådär utan att man får det.

Dock så var det skönt med så mycket stöd runt ringen. Det var många som sa hur fin dom tyckte Arrac var och att dom tyckte att han förtjänade certet och att nästa gång skulle vi fixa det. Alltid lika roligt att höra, och vi hoppas såklart att det blir så! ;D



Kritiken: 13 month, strong male, well proportioned body and head. Allthough head should be stronger. Nice neek and topline, strong body. Correct angulations in front and behind. Typical strong movement. Good pigmentation. Hair of exellent quality. Still needs more time to develop.
Domare - Natasa Blanusa, Kroatien
1 kvalitet - CK - Fjärde bästa hane

Tack för en trevlig dag mamma, Johanna, Mathilda och såklart alla andra som var med och gjorde våran dag extra rolig. :)


RSS 2.0