8/10 Utställning Arboga

Gun kom hit på morgonen med Noizy och Hanni, och satt in dom i bilen med Arrac och Picasso. Lite trångt såklart, men dom klarade det med bravur. Inte ett ljud från varken valparna eller Arrac.

Så var det utställningsdags och mina killar tog storslam! Picasso först som blev BIRvalp och Arrac sen som blev BIR och BIR bruks. Totalt 31 samojeder anmälda, och dom slog alla! Till råga på allt så blev Noizy BIMvalp, Arrac med Picasso, Noizy och Nimbus Bästa avelsgrupp med hp och Zyklonens kennel med Picasso, Nimbus, Hanni och Noizy Bästa uppfödargrupp med hp.

Så blev det lång väntan på finalerna, men det var det värt! Picasso in först och slutade som BISvalp! Så avels och uppfödargrupp som slutade som BIS 2. Och så  till slut Arrac och slutade som BIS 3 och BIS 3 bruks.


Jag & Picasso

Picassos kritik - 5 månaders hane som har kommit mycket långt i utvecklingen. Välformat huvud. Harmonisk och efter ålder mycket utvecklas kropp. Utmärkt benstomme, goda vinklar. Helhetsintryck mycket harmoniskt. Korrekt ansatt svans. Vänligt temperament. Harmoniska rörelser. BÄSTA VALP
HP - Valpklass 1 - BIR valp - BIS 1 valp
Domare - Per H Nymark
11 anmälda valpar


Avelsklass - Arrac med Picasso, Nimbus & Noizy

Avelsklassens kritik - Gruppen består av 4 hundar. Far och 3 valpar. Gruppen visar sig och vara mycket homogen med många goda rasspecifika detaljer. Verkar mycket sunda och rör sig normalt och mycket gott temperament
Bästa avelsgrupp valp - hp - BIS 2 avelsgrupp valp
Domare - Per H Nymark


Arrac


Arrac i tävlan och BIR & BIM

Arracs kritik - 2,5 år hane av mycket god typ. Rastypiskt maskulint huvud. Harmonisk välutvecklad kropp. Mycket goda vinklar fram, bra bak. Bär svansen utmärkt. Mycket god pälskvalite. Vänligt temperament. Vägvinnande harmoniska rörelser.
Excellent - ck - bhkl 1 - BIR bruks - BIR - BIS 3 bruks - BIS 3

Vilken helg vi hade! Tusen tack alla inblandade, ni är underbara!

Fina Noizy som blev BIM valp! Stort grattis till Ylva & Birger!


Picasso <3


Helgens rosettskörd!

Hektisk höst

Mycket har hänt sen sist, och nu har jag äntligen tid att uppdatera igen! Hösten har varit otroligt hektiskt, men även otroligt rolig och händelserik! Men nu börjar det lugna ner sig, jag har insett att man inte kan göra allt och därför valt bort några saker som jag egentligen tänkt åka på. Både jag och hundarna behöver lite vila tror jag.

Den 5-6 oktober tog jag flyget till Malmö för att gå på obligatorisk träff på kursen jag läser, användning av hund i vård och socialt arbete. Två dagar fullspäckade med förläsningar och trevlig människor! Supertrevligt. I början på december gör jag om samma resa igen!

Den 7 oktober var det så dags för utställning i Arboga. Mer om hur det gick i ett separat inlägg.

Och helgen som var annordna vi Samojedträff i Fjällnora. Även det skriver jag mer om i separat inlägg. :)

Annars då? Plugget har tagit en hel del tid såklart, så även all planering runt samojedträffen vi annordnade i helgen. Att ro runt allt på endast tre personer är tufft, det är bara att konstatera. Men folk verkar vara nöjda och det är ju huvudsaken.

Tillråga på allt så har jag även gått och fått ryggskott. Sådär lagom till helgen som var. Är det inte underbart?! Men efter att ha tryckt i mig allt möjliga piller, så tog jag mig iallafall upp ur sängen och kunde vara där hela helgen och hjälpa till. :)

1-2/10 Samojedträff Dala-Floda

I helgen åkte jag, Sofia & Stefan med alla hundar upp till Dala-Floda på samojedträff. Det blev en toppenhelg med trevligt sällskap och roliga aktiviteter!
På lördagen var det klövjetur som gällde. Totalt ca 1 mil gick vi. Med ett stopp uppe vid några fäbodar. En otroligt vacker plats där vi grillade lite och pratade innan det var dags att börja vandra hemåt igen. Valparna sprang lösa i täten hela tiden och hade hur roligt som helst! Sprang i lerpölar och var riktigt vackra när vi kom tillbaka..

I söndags var det olika aktiviteter som gällde. Lydnad, agility & spår stod på schemat. Picasso fick vila i stort sätt hela dagen och jag körde med Arrac istället. Arrac skötte sig med bravur! Insktruktören på lydnaden tyckte att jag skulle ta upp lydnaden igen med Arrac, just för att han var så duktig. Och efter i helgen så känner även jag att det kanske är dags. Vi har trotts allt inte kört någon lydnad på nästan 1 år nu, och ändå så kommer han ihåg allt vi kört tidigare. Det är min kille det! Plus att han har fått en nytändning och tycker att det är mycket roligare nu är för ett år sedan. :)
Bilder kommer..

SE UCH Lejonbols Rythm and Blues


Woho, nu är Arracs championat äntligen registrerat på SKK! :)

RSS 2.0