22/9 Arrac 7 månader

Grattis till Arrac som idag fyller 7 månader!! :)

13/9 Utställning Vallentuna

Idag så har det varit en till lyckad dag i utställningaringen.
Arrac var ensam samojedvalp och blev då BIRvalp. Sen så var det BIGvalp som skulle utses och då mötte han en Finsk lapphund och vann. Så han blev alltså BIGvalp. Sen vart det BISvalp final och efter ett tags övervägande så tog domarna ut fem för placering. Däribland Arrac! Och sen så blev han tillslut placerad som BISvalp reserv.





Kritiken: 6 månaders hanvalp av utmärkt typ. Maskulint huvud med fina linjer. Bra pigment. Bra hals och rygg. Välansatt och buren svans. Fina vinklar fram och bak. Rör sig utmärkt när han vill. Välvisad och presenterad.
BIRvalp, BIGvalp och BISvalp reserv


Så alltså två BIS placeringar på en helg. Inte illa!
Arrac har skött sej jätte bra och det är verkligen roligt att åka på utställningar med honom. Dock så har han lagt till sej en ovana att han ska spring framför fötterna på mej och gärna hoppa upp och ner istället för att springa fint. Men det gäller att visa att man inte har nå godis i handen och sen prata snällt med honom när man springer så sköter han sej bättre. Så det ska nog lösa sej! :)

Jag glömde att säga en sak förresten, Arrac har börjat lyfta på benet när han kissar ibland! Detta måste ju betyda att min "lilla" kille börjar bli en stor kille.. Tänk vad tiden går snabbt!


12/9 Utställning Alunda

Idag så har vi varit på utställning i Alunda. Arrac blev BISvalp 4 av totalt 20 valpar och jag kunde inte vara nöjdare!

Kritiken: Maskulin hanvalp med utmärkta propotioner, fint huvud och uttryck utmärkt pigmentering bra ben, tassar och vinklar. Välformad bröstkorg rör sig med utmärkt steg från sidan något tätt framifrån och bakifrån. Utmärkt päls för åldern. Aktivt och trevligt uttryck.
Domare: Sara Nordin


Arrac har stått bättre, men men. En mycket nöjd ägare och Arrac iallafall. :)

Kusinerna med föräldrar var och kollade idag och Joel ställde Arrac på barn med hund och dom kom tvåa av totalt tio ekipage. Till detta bör sägas att Joel har aldrig varit på en utställning förut och jag lärde honom bara lite saker innan han skulle in. Och så gick det så bra! Jag var verkligen imponerad och har jag kanske hittat en handler till Arrac i framtiden.. Vem vet?


Barn med hund.

Joel och Emmy spelade på lotteri och vann förstapris båda två. Joel tog en leksak till Arrac och Emmy tog en fotografering till Arrac där man får en stor kopia gratis utan att behöva betala ett dugg. Så söta så! Och Arrac och jag blev såklart glada!

Imorgon är det utställning igen, denna gång i Vallentuna och vi hoppas att det kommer gå lika bra då som det gjorde idag!

5/9

Idag så har vi varit på utställning i Högbo Bruk.
Arrac förlorade mot Alvin, så det verkar hålla i sej det här med att dom ska vinna varannan gång. :P
Domaren var inte min favorit och det är ingen jag kommer vilja ställa för igen..

Kritiken: Correct type, correct head and expression, enough dark eyes, correct bite, at moment a little less compact in body, would prefer more argulation and more stabil topline, could be more parallell in movement, promesing. Domare: Denis Kuzelj

Arrac har aldrig fått negativ kritik på en utställning förut.
Men någon gång ska ju vara den första..
Hur som helst, nästa helg är det utställningar både lördag och söndag så det är bara att ta nya tag. :)


RSS 2.0