Utställningar 10 och 11 oktober

Förra helgen så var vi på utställningen igen med Arrac. På lördagen var vi på Gävle BK och Arrac var ensam samojed och blev BIRvalp då, sen så tävlade han i BIG där det var 7 valpar med. Två plockades bort och Arrac var inte en av dom, sen så placerades han tillslut som BIG3 valp.

Kritiken: Välbalanserad maskulin hane. Balanserat huvud. Välformade ögon. Korrekta öron. Bra bett. Utmärkta proportioner och päls. Bra svansansättning. Välbalanserade rörelser och sidor.
Domare: Barbara Ruth-Smith





På söndagen så åkte vi till Nyköping och ställde på Södermanlands kennelklubbs inofficiella utställning. Arrac var ensam samojed igen, men var inte alls sitt vanliga jag i ringen. Han ville inte springa som jag vet att han kan utan envisades med att passgånga hela tiden. Tillslut så lyckades han dock få till några bra steg, men det satt långt inne. Domaren frågade till och med om han fick testa och springa med honom, och det var klart att han fick. När domaren tog kopplet så kollade Arrac på mej och såg helt förvirrad ut, men sen så följde han med domaren ändå och sprang såklart bra då. Domaren sa till mej att det kunde hjälpa att hålla kopplet ovanför huvudet så att man lyfter honom lite. Men till saken hör det att man inte ska visa en samojed så enligt mej. En samojed springer bäst om den får springa i löst utställningskoppel. Hur som helst, efter att Arrac hade sprungit så dåligt i ringen så var jag inte säker på om han ens skulle bli BIRvalp. Men det blev han och det var såklart riktigt skönt!

Sen så blev det en lång väntan till BIS finalen och jag frågade mej själv om det ens var värt att vänta så länge, men som tur var så väntade vi! I valp BIS finalen så var det 30 valpar som var med, och samma domare som hade dömt Arrac innan. Han kollade igenom hundarna han inte hade dömt innan, medans dom han hade dömt gick han bara förbi. Sen så utan att vi hade fått spring i ringen så skulle han plocka ut 10 stycken sa han, och jag tänkte nu är det kört. Han har inte sett hur bra Arrac kan springa och det borde alltså inte finnas en chans. Men så när han gick varvet runt för att plocka ut vilka som skulle få stanna så kom han till Arrac och pekade på oss. Vi hade blivit utplockade! Det slutade med att han hade valt ut 7 valpar som han sedan skulle välja ut 5 av för placering. Vi fick alla springa ett varv i ringen och Arrac skötte sej utmärkt. Det var längesen han sprang så bra! Och vi klarade den gallringen också! Det var Arrac och så var det 4 andra småhundar. Sen så fick vi springa ett varv till och Arrac skötte sej lika bra den gången. Efter att domaren hade bestämt sej hur han ville placera de 5 som var kvar så ropade dom ut resultatet i högtalaren. Femman blev presenterad och det var inte vi, fyra blev presenterad och det var inte heller vi och sen så blev det dags för trean och där kom vi! Så BIS3 valp av totalt 30 valpar. Inte illa och Arracs bästa placering hittils!

Kritiken: Stor maskulin hanvalp. Utmärkt pigment. Välformade mörka ögon. Korrekta öron. Bra hals och överlinje. Korrekt svans. Korrekta vinklar fram och bak. Rörelser som ännu behöver stabiliseras lite.
Domare: Patrik Cederlöf



Domare var riktigt bra och jag kommer verkligen ställa för honom igen om det finns möjlighet. Han brydde sej verkligen om hundarna och hjälpte till och det var något som var problem. En hund vågade inte springa i ringen, och då hjälpte han till och sprang med i ringen och sa vad man kunde göra och så, en annan hund var så nervös så att den inte kunde stå still och då satte han sej ner på huk och väntade ut hunden.

I måndags så började jag och Arrac på Dressyrkurs som vi ska gå 8 veckor framöver. Arrac var lite ofokuserad på vissa övningar, men så skärpte han till sej på andra.

Just det, nu har vi anmält Arrac till några fler utställningar i vinter. Stora Stockholm luciahelgen och MyDog i Göteborg i slutet av Johannas jullov. Till Göteborg ska jag och Johanna åka själva och ha några syskondagar i Göteborg. :) Sen så bestämde vi också imorse att vi ska åka med Arrac till Dogs4All som är utanför Oslo, det blir helgen den 28-29 november och då ska jag, mamma och Arrac åka till Johanna och Ville och hälsa på och så åker vi därifrån till Oslo på söndagen och då följer även Johanna med. :D Kommer bli superkul!

Imorgon så ska vi på valpträff med Arrac! Vi ska vara i Fjällnora där Lejonbols och Vitkindskennel har samojedvalpträff dit alla hundar dom har fött upp är välkomna. Det kommer vara grillning och lite olika aktiviteter för hundarna. Jag tror vi till exempel kommer få testa och dra. :) Hur kul som helst, och hoppas att det inte kommer regna allt för mycket.

RSS 2.0