17/7 Utställning Alfta

Är nu påväg i säng efter en lång dag men tänkte passa på att uppdatera lite först. :)

Vaknade runt fyra imorse och kunde inte somna om, antar att det var för mycket som snurrade runt i huvudet. Så till slut var klockan kvart över fem och det var dags att gå upp. Halv sju kom Eva, Carina och Elin och hämtade oss och så bar det av mot Alfta.

Det blev en riktigt varm dag och vi höll oss i skuggan i stort sätt hela tiden förutom när vi var inne i ringarna. Både för människors och hundars skull. Arrac har velat gå in i buren och lägga sej, något han aldrig annars gör, så jag antar att han tyckte att det var jobbigt i värmen. Vi var där i bra tid så det blev en hel del väntan innan det var min occh Arracs tur att gå in i ringen. Väldigt seg var han, men skötte sej riktigt bra och det lönade sej!!

Först så mötte han två unghundshanar. Men båda dom åkte ut på tvåor medans Arrac fick en etta och blev då etta i konkurrensen och fick CK. En till hane hade fått ck och det blev alltså två hanar tävlandes i bästa hane där Arrac vann och fick CERT. Så härligt!! Sen blev det lite mer väntan innan tikarna var klara och vi skulle in och tävla om bir och bim. Så fick vi springa ett varv och så räcker hon oss BIR rosetten och frågor om vi vill ha den? Och såklart så ville vi det och Arrac blev BIR!! :D

Kritiken: Mycket bra skalle, öron och uttryck. Fint pigment och med det typiska leendet. Utmärkt siluett. Härlig nacke. Står och går väl på sina ben. Flott siluett både i  stående och rörelser. Effektiva rörelser. Mycket fina rörelser.
Domare: Annika Ulltveit-Moe
1kv, 1kk, CK, 1bhkl, Cert, BIR

Kritiken är tyvärr lite konstig då flera saker upprepas flera gånger. Men jag tror att det var ringsekreterarens fel och inte domarens. För jag hörde domaren säga saker till ringsekreteraren som inte står med i kritiken. Tror t.ex. att det ska stå något i stil med fint visad i sista meningen och inte mycket fina rörelser. Men men, det är som det är.

Sen blev det väntan igen på big finalerna. Som tur var så hade det kommit lite moln på himlen så det var inte lika varmt längre iallafall. Till slut så var det dags att samlas i uppsamlingsringen och big-domaren gick igenom alla hundar i gruppen. När hon kom till oss så frågade hon hur gammal han var och jag sa 16 månader. Då sa hon något i stil med "Åh, så ung men redan så fin. Han har en fin framtid framför sej." Det värmde såklart. :) Så sprang vi in i finalringen och hon skulle gallra bort en hel del hundar. Och efter första gallringen så stod vi kvar.. Jag vart lite halvt chockad och kollade mej omkring och det var bara sex hundar kvar i ringen, alltså så måste hon tacka av en till.. Och tyvärr så blev det vi.. Man kan inte komma mycket närmare en big placering på en officiell tävling än så.. Men jag kunde inte vara nöjdare!! Arrac är bara 16 månader gammal och han visar redan fram fötterna på detta sätt!!

Nej, nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna längre så det är dags att gå och lägga sej..
Jag tror att Arrac redan har gått och lagt sej för natten i källaren.
Sov så gott!

Dom senaste dagarna i bilder

Efter midsommar spenderade vi några dagar på bryggan hos farfar och Arrac har blivit en riktig vattenhund!! Så himla roligt att se.. Han simmar ut och hämtar saker vi kastar och ibland så simmar han till och med ut utan att vi lockar med något.

















Nästa dag blev det invigning av Arracs nya flytväst och första båtturen för iår. :)
Härligt men ändå lite läskigt tyckte Arrac.









Igår kom Moltas med familj på besök på kvällen och dom lekte riktigt bra tillsamans..














RSS 2.0