Höstens planer

Hösten är fullspäckade med saker för mig och hundarna och här kommer en lista på en del av alla saker. :)

3 september - Utställning med Picasso i Kista.
4 september - Utställning med Picasso i Tierp. Arrac spårkurs.
5 september - Valpkursen börjar!
6 september - Träningstävling i utställning.
9-11 september - Helhelg i Simmatorp (Skara) med utställning och andra aktiviteter.
12 september - Valpkurs
17 september - Utställning med Arrac i Högbo Bruk.
18 september - Spårkurs med Arrac.
19 september - Valpkurs
24-25 september - Åker till Åland på utställning med mamma, Gun, Anna och Eva plus ett antal hundar.
26 september - Valpkurs

1-2 oktober - Samojedträff i Dala-Floda. Klövjetur och andra aktiviteter.
3 oktober - Valpkurs
6-7 oktober - Obligatorisk träff i Malmö för Användning av hund i vård och socialt arbete.
8 oktober - Utställning med Arrac och Picasso i Arboga.
15-16 oktober - Samojedträff i Fjällnora. Utställning och andra aktiviteter
29-30 oktober - Handlerkurs med Svante Frisk

6 november - Utställning med Arrac och Picasso i Växjö
9-15 november - Champion of champions i Bryssel med Gun och mamma hund (Terri).
19 november - Ev. Utställning med Picasso i Strängnäs

1-2 december - Träff i Malmö för Användning av hund i vård och socialt arbete.
10-11 december - Utställning Stora Stockholm

Spårkurs

För cirka en vecka började spårkursen som jag och Arrac ska gå under hösten! Riktigt kul är det och Arrac är superduktig! :)

Vi började med spår på fält (läs kohage med en massa koskit i). Två spår på ca 60 meter var och det var inget problem för honom! Första spåret gick bra och andra spåret gick riktigt bra. Min duktiga kille! Efter det bar det ut i skogen för två nya spår på ca 60 meter var. Första spåret gick även här jätte bra. Ibland svår terräng och ibland lite lättare, men det var inget problem. Sista spåret för dagen så märktes det att han hade blivit trött och det gick inte alls lika bra som de tre första, men vi tog oss runt och Arrac var nöjd och glad när vi åkte hem. :)

Tyvärr så kommer vi troligtvis missa två av fyra gånger.. Då jag/vi helt enkelt är uppbokade på annat i stort sett varje helg hela hösten. Jag har försökt övertala pappa att gå på spårkursen med Arrac på söndag när jag är borta med Picasso.. Vi får se om han nappade på det eller inte. ;) För då behöver Arrac bara missa en gång av fyra.. Vi håller tummarna!

Forsättning följer

28/8 Utställning Sollentuna

Picasso och jag hade i helgen premiär i utställningsringen! Han skötte sig hur bra som helst min lilla prins oh jag kunde inte vara nöjdare. Både Picasso och DaVinci ställdes och domaren tyckte att båda två höll mycket hög klass. Det ända som skiljde dom åt var att DaVinci hade rest öronen mer än Picasso och därför vann DaVinci. Vi lyfter på hatten och säger stort grattis till Sofia och Stefan med DaVinci som senare under dagen gick och blev bis valp! :)

Kritiken - Riktigt trevlig 4 månaders hanvalp av mycket hög klass. Mycket vackert huvud. Tjocka välbehårade öron. Vänster ännu något osäkert. Underbara arktiska ögon. Bra pigment. Utmärkt kropp. Härlig benstomme. Bra mellanhänder. Rastypiska tassar. Bra vinklar runt om. Härliga draghundsrörelser. Utmärkt temperament. Visar sig väl.
Valpklass 2 - HP
Domare - Per-Erik Wallin

Det var extra kul att få visar sig väl på Picasso. Han är verkligen så showig och det är kul att domaren såg det. :) 

Fina fina du <3

13/8 Utställning Askersund

Mamma och jag tog en tripp till Askersund för utställning. Vi kom dit på fredagskvällen, hämtade ut nyckeln till våran lilla stuga och så åkte vi ner på stan och käkade i hamnen. Kanske inte den bästa maten tyvärr, men Askersund är en otroligt vacker stad så efter maten tog vi en promenad längs vattnet. Riktigt mysigt! Och innan det blev läggdags hann vi även åka till utställningsplatsen och sätta upp vårat tält.

Så blev det lördagsmorgon och dags för utställning. En del väntan blev det och jag var nervösare än vanligt. Men så var det till slut våran tur och Arrac skötte sig galant i ringen! Och domaren var helt lyrisk över honom! Hon frågade till och med vad han hette! Domaren hade även med sig en annan kvinna i ringen och hennes kommentar var "skit snygg"! Inte illa att få en sån respons!

I bästa hane så blev han dock tvåa med reserv-cert, lite snopet med en sådan respons och kritik. Men sånt är livet!

Kritiken - Pampig. Mycket fina proportioner. Maskulint härligt uttryck. Fina öron. Vackra ögon. Bra bett. Vacker nacke. Bra hals, rygg & utmärkt svans. Brett bra lår. Mycket bra bröstkorg. Rör sig med mycket bra steglängd. Välpälsad. Välvisad. Fin muskelatur. Härligt temperament.
Excellent - 1 brukklasskonkurrens - ck - 2 bhkl - r-cert
Domare - Erna-Britt Nordin








29-31/7 Utställning Ransäter

I helgen har vi varit på tredagars utställning i Ransäter. Jag och Arrac bodde med Elisabeth och Tomas som hade med sig två av deras samojeder, Niisku och Nova. Trångt blev det såklart med tre pers och tre hundar i en relativt liten husvagn. Men det fungerade förvånansvärt bra! Tack för att vi ställde upp på så kort varsel, ni är verkligen guld värda!

Så till utställningarna, tre dagar som bjöd på otroligt varmt väder. Lite för varmt för hundarna tyvärr, men med kylhanddukar och mycket vatten så fungerade det..

Dag 1
Kritiken - 2 år, välbyggd maskulin hane. Goda öron och ögon. Stark hals, rygg och ansatt svans. Bra bröstkorg, vinklar, benstomme och tassar. Rör sig lite häsigt fram. Lite inknipna armbågar. Bra pälsfärg och temprament.
Excellent -  1 bruksklasskonkurrens - ck
Domare - Leif Lehman Jörgensen

Dag 2
Kritiken - Hane av bra modell. Maskulint huvud. Aningen ljusa ögon. Pigment ok. Tillräckligt stop. Bra överlinje. Acceptabla vinklar. Aning framskjuten i skuldran. Bra proportioner och bra svans. Kunde röra sig med mer spänst och kraft. Utmärkt päls och svans.
Excellent - 1 bruksklasskonkurrens
Domare - Eva Liljekvist Borg

Dag 3
Kritiken - Stor hane. 2 år. Bra maskulint huvud. Saxbett. Bra ögon. Välansatta öron. Bra hals och överlinje. Välansatt svans. Bra kropp. Välvinklas fram. Tillräckligt bak. Rör sig lite trångt. Något ostabil i hasorna.
Excellent -  1 bruksklasskonkurrens - ck
Domare - Gert Christensen


Foto - Elisabeth B Jernberg


Foto - Elisabeth B Jernberg


Foto - Elisabeth B Jernberg

Det var hård konkurrens hela helgen och jag är helt klart nöjd med våra resultat! Tyvärr inte placerad i bästa hane någon av dagarna, men vad gör det?! Efter vårens resultat utan ett enda ck förrens förra gången i Köping så är jag glad att vi är tillbaka på ck nivå. Två av tre dagar. Det som fattades för det tredje ck:t sa domaren var att han måste bli piggare i steget för att kunna bli champion, och jag förstår vad hon menade. Den dagen, dag två så var Arrac så trött, påverkad av värmen eller något annat vet jag inte, men det kändes som att jag fick dra med honom i ringen. Och då är det tyvärr svårt för domaren att ge ck..

Tack alla för en superhelg!

RSS 2.0