12/10 Miljöträning

Idag var jag ner med Arrac till marknade på vaksalatorg. Tänkte att han behövde lite miljöträning och det är ett perfekt tillfälle när det är så pass mycket människor på ett och samma ställe. Passade på att ta bussen ner på stan eftersom vi inte åker buss så ofta och det gick superbra! Väl nere på vaksalatorg så var det en hel del folk. Arrac drog lite mer i kopplet än vanligt, men annars så gick även det jättebra. :)

9-10/10 Valpträff/Samojedträff

I helgen så har vi varit på samojedträff. Hur roligt som helst har det varit!

Lördagen ägnades åt aktivitet så som vardagslydnad, rallylydnad, freestyle och lite klicker. Riktigt kul att se att det är många som håller igång och tränar sådana saker med sin samojed. Arrac skötte sig riktigt bra. Vi hade tränat på det mest som vi gick igenom. Så han klarade det utan problem. :)

På kvällen blev det en snabb ringträning och sen föreläsning om massage och stretching. Hur intressant som helst att lyssna på. Speciellt om man har som mål att träna mycket drag med sin hund så tycker iallafall jag att det är en viktig sak. Efter föreläsningen så blev det middag i stugan vi bodde i för alla som var intresserade. Mysigt!!

Igår så var det inofficell utställning som gällde. 30 samojeder anmälda och domare var Lennart Ståhle som är officiell domare för samojeder i england. Arrac hade startnummer 10 så det var ganska snabbt våran tur och Arrac mötte en till unghundshane och vann där konkurrensen. :) Av totalt 14 hanar så var det endast Arrac och två till som fick hp och som skulle tävla vidare i bästa hane. Hade hört kritiken på den ena hane, och då den var riktigt bra så tänkte jag att nu är det kört. Men så tog domaren fram Arrac till bästa hane!! Så kul :D Domaren berättade att han dömt en utställning i England med 98 anmälda samojeder och att han tyckte att alla tre hanar som stod i bästa hane hade stått sig riktigt bra i konkurrensen där. Riktigt roligt att höra såklart!! Domaren hade hela tiden öppen kritiken vilket såklart var uppskattat då det är intressant att veta hur domaren tycker och tänker i olika bedömningar.

Sen vart det lunch innan det var dags för alla tikar att bedömas. Då jag inte hade någon tik jag skulle hjälpa till att ställa så fick jag agera ringsekreterare för första gången, och det gick helt okej faktiskt. Domaren tyckte överlag att tikarna höll en högre klass än hanarna och det var en riktigt fin tik som blev bästa tik. Sen var det dags för finalerna där först bir och bim i alla olika klasser skulle koras. Tyvärr hade den unghundstiken som vann åk hem då hon inte fått något hp. Så Arrac blev då ensam i BIR unghund och blev då såklart just det. Sen var det snart dags för att kora det riktiga bir:et. Och eftersom jag suttit och skrivit kritiken för tiken så visste jag ju exakt vad vi hade att konkurrera mot och det kändes som att vi inte skulle ha någon chans överhuvudtaget. Så började bedömningen och det blev några nervösa minuter, men så sa domaren att Arrac blev BIR och jag kunde knappt tro det. Är hur nöjd som helst såklart!! Så blev det alltså så att den 10/10 2010 med startnummer 10 blev han BIR på samojedträffen, var det kanske menat redan från början att det skulle bli så?! Man kan ju fundera..

Kritiken - Utmärkt typ. Mycket vacker unghane med rätta propotioner. Vackert välskuret maskulint huvud. Utmärkta ögon. Bra öronansättning. Vacker hals. Bra skuldra och överarm. Utmärkta fötter. Bra kropp som behöver djupna något. Starkt kors. Välansatt och buren svans. Bra bakbensvinklar. Något i stående och tät i rörelse. Utmärkta rörelser från sidan. Vacker päls.
1ukk - hp - BIR unghund - BIR
Domare - Lennart Ståhle

Fick mycket fina lovord av domaren som sa att han verkligen såg fram emot att se Arrac om ett par år då han är färdigvuxen. Det kan jag säga att det gör jag med! Efter utställningen när allt var ihopplockat så gick vi tillbaka till stugan och där alla som ville fick vara med på en pratstund med domaren. Mycket intressant var det!! Vi pratade bland annat som skillnader mellan samojeder i Sverige och England.

Tack alla inblandade för en riktigt trevlig helg!
Jag hoppas verkligen att det blir något liknanade till våren igen!
Bilder kommer senare då jag själv inte hade med mig någon kamera under helgen..

26/9 Utställning Eckerö

För några helger sen var vi till Åland där jag skulle ställa Arrac. En riktigt trevlig familjeresa var det. :)

Vi åkte dit på lördagen, och hade en lugn dag. Åt gott, pratade mycket och spelade kort.
Sen på söndagen var det dags på utställning. Det blev en lång väntan innan det äntligen var dags för oss att gå in i ringen. Domare var Thomas Rohlin (som dömde oss ena dagen i Jönköping). Vi var ensama i unghundsklassen och fick excellent, det motsvarar en etta med ck här i sverige. Sen var det dags att tävla i bästa hane. Där placerade sig Arrac trea med reserv-cert. Etta, tvåa och fyraa var hundar som är champions, så att Arrac stod mitt upp bland dom var såklart riktigt roligt. :)

Kritiken - 1,5 år. Välskuret huvud, bra skalle. Mycket bra nosparti. Tillräckligt mörka ögon av bra form. Gott pigment. Bra öron. Mycket goda propotioner. Bra hals. Utmärkt benstomme. Bra bröstkorg för åldern. Tillräckligt vinklad fram, bra bak. Bra svans. Utmärkt pälskonstruktur av sommarvariant. Rör sig bra från sidan, lite trång bak. Kunde vara stabilare fram.
excellent - bhkl3 - reserv-cert
Domare - Thomas Rohlin

Detta var en helg som vi helt klart måste göra om!!
Och till slut, även ett stort grattis till Gun med Terri som blev BIR för dagen och kan nu titulera sig både Finsk och Nordisk utställningschampion!!


Bilder från Gotland

Här kommer nu bättre sent än aldrig lite bilder från Gotland.


Arrac


Arrac


Gänget samlat


Arrac och halvsystern Jonna


Vad som hänt dom senaste veckorna

Här kommer en uppdatering om vad vi haft för oss dom senaste veckor.

Kan ju börja med att berätta att vi ska flytta! Ut på landet ska vi. Där vi kommer ha ett mindre hus än det vi bor i nu, men istället så kommer det finnas mer plats för alla våra intressen. Jag längtar verkligen! Den 1 december får vi huset och helgen den 4-5 december går det stora flyttlasset.
Hela förra veckan var både mamma, pappa och jag lediga så att vi kunde hålla på och fixa här hemma. Eftersom att folk inte vill ha furu i hus nu för tiden, så bestämde vi oss för att måla om allt furu plus lite annat vitt. Något som vi nu efteråt ser att vi skulle ha gjort för länge sen. Men det är lätt att bli hemmakär.

Träning flyter på bra. Vi går både en agility och en lydnadskurs i höst. Lydnaden gick riktigt bra i början, men nu dom två senaste kurstillfällena är det helt plötsligt som att allt han har lärt sig bara har försvunnit. Vi får se om det är bättre den här veckan eller inte. Agilityn däremot går riktigt bra!! Arrac går verkligen framåt i träningen och nu är det mest jag som behöver bli bättre på handling så att jag inte kommer hålla tillbaka honom!!

Förra veckan var jag på föreläsning om vårdhundar. Riktigt intressant och inspirerande var det!! Har länge haft funderingar på om det skulle kunna vara något för mig och Arrac. En dröm är att jobba med hund och att jobba som vårdhundsekipage och samtidigt hjälpa andra är helt klart något som lockar. Vi får se vad som händer i framtiden!!


RSS 2.0