25/9 Utställning Åland

I helgen var vi på utställning på Åland. Fem pers och fem hundar i en bil.
Lite trångt blev det såklart med roligt hade vi! 

Jag hade bara med mig Arrac eftersom att Picasso inte är rabiesvaccinerad än. Picasso fick istället stanna hemma i Sverige med mormor Tanya. :)


Arrac i ringen

Arracs kritik - Balanced male with excellent chest, firm back, correct front. Nice masculine head. Correct ears and eyes. Black nose and lips. Correct bite. Well coordinated movements.
Excellent - ck - r-cert
Domare - Zeljka Fon Zidar

Så, ännu en utställning på Åland och ännu ett reserv-cert (Läs om förra året här). Surt såklart, speciellt med tanke på att hade han placerat sig ett snäpp högre så hade han varit finsk champion nu.. Men det kommer fler chanser och nästa gång tar vi dom!! :D

Tack allihopa för en toppen helg och grattis till fina resultat!

Bilder på Arrac

Här kommer några bilder på Arrac tagna när vi kom hem från Simmatorp! :)













Älskade du <3

17/9 Utställning Högbo Bruk

Arrac gjorde i lördags sin debut i championklass! Lite extra roligt såklart!!

Kritiken - 2,5 year male. Very masculine head. Correct earset. Correct dark eye. Excellent lenght of neck. Level topline. Correct tail set carried correct. Correct front and rear assembly. Good movement comming. Close in hoks in rear movement. Good side gait. Profuse double coat.
Excellent - ck - chkk 2 - bhkl 4
Domare - Richard Lopaschuk



10/9 Utställning SPHK Simmatorp

Jag tror fortfarande att jag svävar lite på moln efter helgen! Otroliga utställningsresultat på båda mina killar plus trevligt sällskap hela helgen. Kan det bli så mycket bättre?!

Fredagen hände det inte så mycket, dagen gick mest åt att köra bil. Sen blev det mat och tidigt i säng.

Lördagen var det så dags för utställning. Jag hade skojat innan vi åkte och sagt att tänk va kul det skulle vara om båda mina killar blev bir, man kan ju alltid drömma iallafall. Nu blev det nästan så!

Först ut var Picasso i valpklass 4-6 månader. Fyra av brorsorna ställdes mot varandra. Picasso, DaVinci, Douglas och Nimbus. Och Picasso vann klassen till min stora glädje! :D Så blev det ganska snart dags för Picasso in och tävla i bir och bim valp. Där ställdes han mot en tik från 6-9 månader som var mycket större en honom, han såg ut som en riktig liten fjärt. Men han vann även där!

Så snabbt byta hund och in med Arrac. Och Arrac var hur duktig som helst i ringen! I vanliga fall så kan han vara lite seg när vi springer och vill gärna springa bakom mig, men inte i lördags. Han var riktigt på i steget och jag fick springa på riktigt med honom. Både Arrac och den andra hanen i bruksklass fick excellent och det var då dags att tävla i konkurrensen, och domaren hade riktigt svårt att bestämma sig. Domaren tyckte att båda hade ett riktigt bra steg, men att den andra hanen var något vassare i steget. Men efter mycket velande så vann Arrac tillslut klassen med ck tack vare att han har ett sånt vackert huvud!

Så var det dags för bästa hane, tre hanar med ck. Arrac, en juniorhane och den andra brukshanen. Vi fick springa ett varv bara tror jag och så flyttade hon fram mig och Arrac längst fram och så blev resultatet, Arrac blev bästa hane med CERT och blev därmed Svensk Utställningschampion! :D

Så dags för bir och bim, där Arrac förlorade mot tiken. (som jag för övrigt hade visat fram i tikklassen) Men vad gör det?! Jag kunde inte inte vara nöjdare!
Sen blev det till att snabbt åka in till Skara och som lovat köpa skumpa inför kvällen eftersom att Arrac hade blivit champion! Sen tillbaka till utställningen och in i bisringen med Picasso. Där han blev trea av tre, men med lovord från domaren. Bara att han måste resa öronen ordentligt innan han kan vinna allt.. När hon skulle placera honom så bara log hon och sa "Han är bara för söt"! :)

Picassos kritik - 4,5 månaders hane, maskulint huvud. Mörka mandelformade ögon. Välplacerade öron som ännu är något lösa. Utmärkt hals och resning. Mycket bra rygg, länd & kors. Välansatt svans. Utmärkta vinklar. Rör sig med ett vägvinnande steg. Mycket trevligt temprament. Välvisad. Lovande valp. Bästa valp!
HP - Valpklass 1 - BIR valp - BIS 3 valp
Domare - Annika Uppström

Arracs kritik - Maskulin 2,5 årig hane, vackert välskuret huvud. Mörka mandelformade ögon. Utmärkta öron. Utmärkt hals, rygg, kors & svans. Utmärkta vinklar runt om. Utmärkta ben & tassar. Rör sig effektivt & vägvinnande. Visas i något för högt hull. Välvisad. Mycket trevligt temprament. Championat!
Excellent - CK - CERT - BIM
Domare - Annika Uppström
Ny Svensk utställningschampion!

På kvällen så blev det så till att fira skumpa och massa hundsnack. På söndagen kollade vi på vagnrace innan det var dags att åka hemåt igen. Tack alla för en underbar helg och såklart ett extra stort tack för alla gratulationer!
Bilder kommer..

15/9 Säsongens första cykeltur

Säsongens första cykeltur är nu avklard, likaså säsongens första rejäla vurpa.

Mitt ute i skogen skuttar nämligen en ekorre upp framför oss på vägen, jag tänker inte så mycket på det och fortsätter dum som jag är i samma fart. Arrac ser ekorren efter någon sekund och drar iväg med en j*vla fart. Det enda jag tänkte är "jag ska inte släppa, jag ska inte släppa, jag ska inte släppa" (kopplet alltså) och PANG så ligger jag och sprattlar på marken. Lyckat! Vad hände med Arrac då? Jo, ekorren for upp i ett träd några meter framför oss och Arrac stod snällt där nedanför och väntade. Med framtassar uppe på stammen kanske ska tilläggas. Så när jag väl hade tagit mig upp från marken så var det bara att gå dit och hämta honom.. 

Annars gick cykelturen bra. Ca 11 grader ute och Arrac var riktigt taggad. Bra fart genom hela cykelturen, snabbt trav varvat med galopp. :)

Höstens planer uppdaterat

Eftersom att jag inte har tillräckligt att göra under hösten så har jag nu bokat in två resor till Malmö, en i oktober och en i december. ;) Det gäller att hålla sig sysselsatt.. Inlägget Höstens planer är uppdaterat med malmöresorna..

6/9 Träningstävling i utställning

Ikväll har Picasso och jag varit på träningstävling i utställning. Sex valpar var där och Picasso blev BISvalp. Superbra träning och Picasso skötte sig riktigt bra!

Kritiken - Vackert huvud och uttryck. Välformade tillräckligt mörka ögon. Mycket bra pigment. Korrekt bett. Välformad bröstkorg. Utmärkta vinklar fram och bak. Vacker päls och färg. Rör sig med mycket bra steg från alla håll.
HP - BISvalp
Domare - Gina Persson




Foton - Mathilda Stegrell

4/9 Utställning Tierp

I söndags var det dags för utställning igen. Två samojedvalpar var anmälda och Picasso blev BIRValp! I finalringen skötte han sig inte för fem öre. Galopperade och hade bara sk*t roligt rent ut sagt. Men vad gör det?! Jag spelade med och han tyckte bara att det var ännu roligare!

Han är trots allt bara fyra månader, och då känner jag att han får göra lite som han vill. I slutänden tror jag att jag tjänar på det. Jag har hellre i slutänden en vuxen hund som tycker att det är hur roligt som helst med utställningar, och då får man ta att det är lekstuga ibland när dom är valpar. :)
Kritiken - Tilltalande hanvalp med utmärkta proportioner. Välformad skalle och nosparti. Ännu något mjuka öron. Fin hals, överlinje och svansansättning. Goda vinklar. Behöver utveckla sin bröstkorg. Välgående för sin ålder. Bra päls.
HP - BIRvalp
Domare - Samuel Carlid

Bilder kommer..

3/9 Utställning Kista

I lördags var jag på utställning med Picasso. Det var tre hanvalpar anmälda. DaVinci kom etta och Picasso tvåa, inte illa. :) DaVinci slog även till och blev bisvalp ännu en gång. Stort grattis!

Kritiken - Utmärkt valp med bra proportioner. Mycket bra huvud. Välformade vackra ögon. Välformade öron som bärs något löst för åldern. Rör sig för sin ålder mycket bra. Mycket lovande valp.
Valpklass 2 - HP
Domare - Anita Larsson

Bilder kommer..

RSS 2.0