Utställningar 21 och 22 november

Nu i helgen så har min lilla guldgosse gjort sina två sista utställningar i valpklass eftersom att han idag fyller 9 månader och då går upp i juniorklass. Han har varit ensam samojedvalp båda dagarna och blivit BIRvalp med riktigt bra kritik båda dagarna. Sedan i gruppfinalerna så har det gått helt okej också.

Igår så var dom sju valpar i gruppfinalen och han blev placerad grupp 3a. Idag så var det också sju valpar i gruppfinalen och Arrac blev placerad grupp 4a. Arrac har skött sej riktigt bra i ringen och han knapp passgått något alls, något som han har lagt till vana med under några utställningar nu..

Gårdagens kritik: Härlig hanvalp. Mycket rastypisk. Kraftfullt huvud med vackra välformade ögon, små tjocka öron. Utmärkt benstomme. Lovande bröstkorg och form. Stark länd, utmärkt svans som når ned till hasen. Starka väformade tassar. Rör sig med tillräckligt steg. Lovande päls.
Domare: Rose-Marie Emery
HP - BIRvalp - BIGvalp 3

Dagens kritik: Snygg 9-månaders hane. Vackert huvud och uttryck med bra pigment. Utmärkta öron, bra hals. Välkonstruerad fram och bak. Bra kropp, härlig päls. Rör sig mycket trevligt från alla håll.
Domare: Mikael Wikström
HP - BIRvalp - BIG valp 4



Så nu är alltså Arracs utställningskarriär som valp slut och jag är mer än nöjd med resultaten som blivit. Vi har varit på 14 utställningar där han har tagit 11 HP och blivit BIRvalp 9 gånger. Av dessa 9 gånger så har han blivit placerad i BIG finalen eller BIS finalen 8 gånger. En gång som BISvalp, en gång som BISvalp 3, en gång som BISvalp 4, en gång som BISvalp reserv, en gång som BIGvalp 2, två gånger som BIGvalp 3 och slutligen en gång som BIGvalp 4.

Nu går vi över i juniorklassen och det ska bli roligt att äntligen få lite mer motstånd. Vi har redan en del officiella utställningar bokade. Dogs4All i Lilleström utanför Oslo nästa helg, Hund2009 i Stockholm i mitten på december, MyDog i Göteborg i början på januari och Samojedveckan i Furudal i februari. Vi hoppas såklart att det också kommer bli fler till sommaren, men det får vi se hur han utveckas tills dess. :)


Utställningar 7 och 8 november

Uppdateringen är fortfarande dålig och troligtvis kommer den fortsätta att vara det, men här kommer en uppdatering om utställningarna vi var på förra helgen 7 och 8 november.
Det blev blandade resultat kan man lugnt säga!

På lördagen så åkte vi till Sollentuna Badmintonhall och ställde på Hjortklubbens inofficiella utställning. Det var ca 450 hundar anmälda och Arrac blev BISvalp. Hur kul som helst!

Kritiken: 8 månaders valp. Mycket tilltalande helhet. Vackert huvud, mörka ögon. Bra pigment. Bra hals och rygg. Välburen svans. Välvinklad, välkroppad. Utmärkta rörelser. Välpresenterad. Mycket vacker vit päls.
Domare: Sickan Beckman
BIRvalp, BIGvalp 1, BISvalp 1

Domaren verkligen älskade Arrac och man såg hur hennes ögon lystes upp när Arrac kom in i ringen, när vi skulle ta bild med henne efter att Arrac hade blivit BISvalp så sa hon att det är klart att hon vill ta kort med en sån vacker hund. Alltid lika roligt att höra. :)



På söndagen var det dags för en valputställning i enköping och där gick det inte alls bra. Det var en till samojedhane där och Arrac åkte ut direkt i konkurensen, och denna dag var det en hel del som var fel på honom enligt domaren. Han var lite lång i länden, lite för lite vinklar och lite för trångt steg. Men det är väl det som är tjusningen med hundutställningar antar jag. Men man kan ju ändå tycka det är konstigt att en hund kan ändra sej så pass mycket under en natt..

Till helgen är det dags för utställningar igen. Mamma, jag och Arrac ska åka på en liten weekend tillsammans till Strängnäs och sen Eskilstuna och jag har lyckats hitta billigt boende så istället för att åka fram och tillbaka och så kommer vi stanna över natten. :) Mys.

Igår så var vi hos veterinären med Arrac för att kolla lite saker eftersom att han har ätit dåligt under en längre tid, spytt några gånger de senaste dagarna och återbesök för blåsor som han har haft innanför ögonlocken. Och det visade sej att min lilla älskling har gastrit. En inflammation i magsäckens slemhinnor. Men nu har han fått medicin och kommer förhoppningsvis börja äta som förut igen.. :)

RSS 2.0