Bilder på valparna





ActiveDog.se

Tänkte passa på att tipsa om en sida som heter ActiveDog.se där man skriver in alla de aktiviteter man gjort med sin hund dag för dag och kommer man upp i 180.000 aktivitetspoäng på en månad så deltar man den månaden i en utlottningar med massa priser. Olika priser varje månad är det..

Jag har endast varit medlem en månad och vann faktiskt en bok redan första månaden. Och jag fick hem den igår. Din Hundhandbok - omvårdnad genom livet heter den. Jag hoppas på intressant läsning!

Att komma upp i 180.000 aktivitetspoäng om månaden är inte alls svårt, så testa och se vad du tycker!

Valpar födda!!

Arrac har blivit pappa för första gången!

Åtta valpar är födda på Zyklonens kennel.
Stolta föräldrar är "Terri" INT NORD UCH Zyklonens Rodeo Girl och "Arrac" Lejonbols Rythm And Blues.

Jag hade äran att få vara där när dom föddes och det var såklart jättehäftigt!!
Både Terri och valparna mår bra. :)




Mer bilder

Bilderna är tagna av My. :)

Utställning Västerås

Förra helgen var det då utställning i Västerås. Arrac fick excellent och kom tvåa i brukskonkurrensen utan ck. Domaren gillade helt klart mindre hanar om man kolla på vad han tog fram i bästa hane, och då är det bara att inse att Arrac inte passar honom. Så då är jag helt klart nöjd med excellent!
-
Kritiken - Big, short. Good head proportions. Nice expression. Good pigment. Straight back. Good angulation. Enough balance in side movement. Good coat. Good temprement.
Excellent - 2 bruksklass konkurrens
Domare - Igor Selimovic



Ett stort grattis till Elisabeth och Thomas med Niisku som blev BIR och Eva med Flora som blev BIM!

Skitgrisen

Skitgrisen hemma vid sjön. :)

Vårbilder


PM Västerås

I förra veckan fick jag pm till Västerås. 39 samojeder anmälda, herregud.. Vart kom alla dessa samojeder ifrån? På en nationell utställning också.. Såklart så kommer det bli riktigt kul att se så många samojeder samlade på ett och samma ställe.
Jag hade ju hoppats på att Arrac skulle lyckas ta sitt sista cert i Västerås och då bli utställningschampion, men det lär bli riktigt tufft med så många hundar anmälda.. Men vem vet, det kanske går vägen ändå, och om inte så är det fler utställningar pågång framöver.. :)
Arrac har startnummer 13 på söndag.. Otursnummer eller inte? Det visar sig..

Furudal 2011

Den 8-17 februari var det äntligen dags för samojedveckan i Furudal. Jag hade inte lyckats få en egen stuga, men Louise var snäll nog och lät oss bo med henne. Eva bodde också där, så vi var tre pers med tio samojeder i en relativt liten stuga. Så över helgen kom Carina och Elin med ytterligare en hund, så nog var det trångt.. Men det fungerade relativt bra ändå och framförallt så hade vi det riktigt trevligt!!
-
De första dagarna var lugna. Och det var först på tordagen (10 februari) som det var dags för Arracs första dragprov där. Anna var hur snäll som helst som ställde upp och testade att köra Arrac på tävlingen. En mil skulle dom köra och det skulle gå under en timme för att klara provet. Tyvärr missade dom tiden med 8 min och 37 sekunder. Men Anna verkade nöjd med hur Arrac hade gått och det är ju såklart roligt och upplyftande. :)
-
Så på fredagen var det dags för utställning. Många hundar anmälda, men tyvärr låg utställningsringarna lite konstigt. Så det var svårt att se bedömningen inne i ringarna. Arrac tävlade för sista gången i unghundsklass, för den 22 februari fyllde han två är har då vuxit ur den klassen och får nu tävla i öppenklass eller bruksklass. Dom var fyra unghundhanar men bara Arrac och en till fick excellent och tävlade vidare i konkurrensen, där tyvärr förlorade Arrac där och kom då tvåa utan ck. Stort grattis till Louise såklart med Chimo som blev BIM, bra jobbat!
-
Kritiken - Mycket god typ. Bra huvud. Korrekt bett. Bra skuldra, rygg och kors. Välutvecklad bröstkorg. Fin päls. Rör sig bra. Önskar något längre steg fram. Fint temperament.
Excellent, 2 kk
Domaren - Jan Stäv
-
Lördag och söndag var det nordiskt mästerskap för samojeder. Arrac deltog inte, men jag var där och tittade på alla duktiga hundar och förare ändå såklart! Stort grattis till Karin och Janne som båda vann sina klasser med Bianca och Arracs pappa Lorry! Vi hann även med några turer på sjön och i skogen.
-
Lousie på en träningsrunda på sjön.
-
Så på måndagen var det återigen dags för Arrac att försöka springa milen under timmen, denna gång var det Andreas som var snäll nog och körde med honom. Dessa minuter man står och väntar på att dom ska komma ner från sista backen är helt olidliga ska jag tala om, det spelar ingen roll vem det är som kör honom. Så började tiden även denna gång rinna ut och de sista minutrarna är nog värst, man vet att dom måste komma vilken sekund som helst för att det ska klara det. Och så gick tiden ut tyvärr även denna gång. När det precis stod klart att dom inte skulle klara det så kom dom ned för den sista backen. Och när dom så kom imål hade dom missat tiden med 1 minut och 19 sekunder. Såklart tråkigt, men jag är ändå hur stolt som helst! Och även Andreas verkade nöjd med Arracs prestation.
-
När Arrac inte klarat milen under timmen så kände både jag och Eva att vi måste göra ett sista försök för att få ett godkänt dragprov på honom. Eva hade funderat på att köra 2x30 km tisdag till onsdag. Och hade med sig fyra hundar för det. Men när hon kom till Furudal så insåg hon att den ena troligtvis inte skulle orka det då den tiken hon var skendräktig och betedde sig inte alls som vanligt. Och vi beslöt oss då för att testa att sätta in Arrac med hennes andra tre. Två hanar och en tik plus Arrac. Man kan ju aldrig vara säker på att tre hanar ska gå ihop eller inte, men dom klarade det med bravur, Eva tog en testrunda på sjön med det "nya" spannet och det fungerade kanon. Så hon bestämde sig för att testa köra tisdag och onsdag.
-
Eva på en träningsrunda på sjön med det "nya" spannet. Arrac längst bak närmast kameran.
-
Så var det äntligen dags för start tisdag morgon. Arrac som nu hade varit med på några tävlingar stod och var helt till sig och ville bara iväg, medans Evas tre stod helt bedrövade och kollade på alla dessa människor och hundar och det såg ut som att dom bara ville försvinna därifrån (Det var deras första tävling, så det var kanske inte så konstigt). Men så började spann efter spann ge sig iväg och det blev lugnare och lugnare vid starten. Eva hade fått ett sent startnummer, så när hon väl gav sig iväg så var det inte många spann kvar. Och när jag sen släppte iväg dom så visste dom exakt vad dom skulle göra och så var dom iväg.
-
Målgång dag 1. Hector och Flora längst fram. Vincent och Arrac längst bak.
-
Det blev även här en lång väntan, och så kom dom tillslut imål första dagen med bra tid till godo och det kändes lite bättre inför nästa dag. Vi visste dock att hundarna borde vara trötta eftersom att dom aldrig sprungit tre mil på en och samma gång förut. Och så på kvällen började Arrac halta på ena frambenet. Det kändes hur skit som helst. Efter att ha klarat första dagen med bra marginal, skulle det verkligen sluta såhär? Vi gav Arrac natten på sig för att se hur han mådde morgonen efter. Och otroligt nog så hade han slutat halta, så vi bestämde oss för att köra även den dagen. Men vid minsta haltning från Arracs sida så skulle Eva bryta loppet.
-
Timmarna gick och jag hörde inte ett ljud från Eva. Vilket var positivt då det borde betyda att Arrac inte börjat halta igen och dom skulle förhoppningsvis gå imål och klara tiden. Så kom dom tillslut imål på i stort sätt samma tid som dagen innan och Arrac hade inte haltat på hela vägen! Dom hade klarat tiden och Arrac, Vincent, Hector och Flora var nu dragmeriterade och Flora kunde då titulera sig svensk och norsk utställningschampion! Den totala sluttiden för dom blev 7 timmar 49 minuter och 20 sekunder. :)
-
När vi kom hem igen till Uppsala var Arrac riktigt trött, han hade sprungit över 9 mil på en vecka.. Inte konstigt att han blev lite stel på slutet..
-
Tack alla för en underbar vecka i Furudal, och såklart extra tack till Anna, Andreas och Eva som tävlade med Arrac under dessa dagar. Och till Louise för att vi fick bo hos dig och såklart Gun som har varit så snäll och låtit Arrac träna med dina tikar hela säsongen.
-
Tyvärr slutade veckan med en otroligt sorglig olycka och jag vill sända en extra tanke till Diana och hennes flock.

Januari - Mars 2011

Var länge sen bloggen uppdaterades nu igen, men här kommer en sammanfattning om vad som har hänt de senaste månaderna. :)
-
Det har varit dragträning och plugg som tagit upp den mesta av tiden dessa månader och det har varit riktigt roligt. Jag har läst två kurser, Hund - avel, utfodring och hälsa och Djur medverkan i vård och socialt arbete och det är riktigt intressant att fördjupa sig lite i allt som har med hund att göra. :) Kursen hund - avel, utfodring och hälsa slutade för någon vecka sen, vilket såklart är lite tråkigt, men det innebär ju också att jag kan lägga ner all pluggtid på den andra kursen istället.
-
Januari
Under hela vinter har vi ca en gång i veckan åkte vi ut till Eva och dragtränat med henne och Gun plus alla hundar såklart!! Arrac har gått med Tanya och Terri och det har gått hur bra som helst!! Och så blev det såklart en hel del träning hemma på sjön. :) Jag köpte en nordisk släde till mig och Arrac så att jag vågde mig ut i lite mer kuperad terräng utan att behöva vara rädd för att ramla stup i kvarten.. Så i slutet av Januari var det dags för min och Arracs första dragtävling i Hamra, och det gick väl sådär. Arrac var hur duktig som helst! Men så är det ju också så att jag som förare ska hänga med på skidor bakom hunden, och det är där det brister för oss. Men vi kämpade på och kom tillslut i mål och jag måste säga att jag är nöjd trots allt. Stort tack såklart till Gun och Anna som lät mig och Arrac bo med dom!
-
Februari
Februari månad fortsatte med en hel del dragträning, med Furudal 8-17 februari som det stora målet. Mer om detta i ett separat inlägg. Jag kan dock avslöja att Arrac klarade dragprovet och behöver nu bara det sista certet efter två års ålder så blir han svensk utställningschampion!
-
Den 4 februari var det dags för Upplandsmästaren, där alla hundar som bor i Uppland och blivit BIR eller BIM på en officiell utställning under 2010 har chansen att tävla mot varandra. Vi kom dit, åt mat tillsammans med alla andra och sen var det dags för lottning. Man lottar två mot två och så ska man vinna sin matchning för att då flyttas upp ett steg i pyramiden tills det tillslut bara är en kvar som då blir Årets Upplandsmästare. Arracs första matchning gick mot en briard tik som är korad och utställningschampion. Och Arrac vann den duellen! :D Så efter mycket väntan var det dags för omgång två, där han ställdes mot förra årets upplandsmästare, en svart mellanpudel. Det hade hunnit bli ganska sent på kvällen och man märkte tyvärr att Arrac var mycket tröttare denna omgång. Han hade inte alls samma kraft i steget, och förlorade då tyvärr den duellen och var då utslagen..

Arrac parade även en tik i slutet på februari, en tik som jag gillar skarpt. Detta är en kombination som jag verkligen ser fram emot och det vet jag att det är många andra som gör också. ;) Valparna beräknas komma i slutet på april, och då kommer jag även lägga ut mer information om tiken. Nu håller vi tummarna för att det är valpar, kan dock avslöja att jag träffade tiken för någon dag sen och nog har hon börjat bli riktigt tjock. :)
Den 22 februari fyllde Arrac två år och det firades såklart med tårta och en present.
-
Här kommer några bilder från när jag och My var ute på sjön med hundarna. :)
Jag och Arrac hälsade på hos Sofia och Darlina och hade det riktigt trevligt!
Här Stora björn och lilla björn! :)
Mars
Mars månad bestod mest av plugg. Vi hann även med några dragträningar. Jag följde med på några inofficiella utställningar, men ställde inte Arrac då jag har bestämt att jag måste spara pengarna till alla officiella utställningarna jag vill åka på i år.
-
Jag och mamma var på föreläsning om Fysisk träning - så håller du din hund i trim. Egentligen inte så mycket som vi inte visste, men det var bra riktigt bra ändå. :)
-
Såklart har mars månad även bjudit på en hel del skitiga promenader med en väldigt skitig hund som resultat..

Men det har såklart också varit dagar som har varit mindre skitiga.

RSS 2.0