23/8 Utställning Vallentuna

Igår så var vi på utställning i Vallentuna och Arrac blev BIRvalp.
Han tävlade mot Alvin (brorsan) i konkurrensen och vann.
Så han fick gå in i finalringen sen och tävla, men blev tyvärr utskickad första gallringen.
Det var ca 80 valpar som tävlade i BISvalp, så jag var helt klart nöjd ändå.

Johanna fick ställa Arrac eftersom att hon så gärna ville göra det och det är bra träning för honom.
Plus att jag kommer få fler chanser under hösten. :)

Kritiken:
Very masculine. Excellent sice, very nice topline, good  head and expression. Very good augalation. Excellent tail, w.g puppy coat. Nice temprement. Moves very well. Excellent. pigmentation.
Bästa valp!
Domare - Ahlman-Stockmari Tan

Kan man bli annat än stolt! Kunde inte ha fått så mycket bättre kritik än så.


Arrac blir bedömd.


Jag ropar Arrac och han kastar sej mot mej. Han kallas ju Arrac Attack av en anledning.


Brorsan Alvin, mamma Gloria och Arrac.


Bilder

Här kommer några bilder från Arracs födelsedags fika. :)


Vi kan sitta fint, speciellt när vi väntar på tårta.


Mm, tårta är gott!

22/8 Arrac 6 månader

Idag så fyller Arrac år och det ska firas med ett bad! Haha, stackaren.
Imorgon är det utställning i Vallentuna och då måste man ju vara så vit det bara går.

Men efter badet så blir det iallafall till att fira, för då blir det tårta! :)

17/8 Unghundskurs

Idag så började unghundskursen som Arrac och jag ska gå.Det är hos en kvinna som heter Lena Carlsson och Arrac tycker som vanligt att det är riktigt roligt med träning eftersom att det vankas godis var och varannan sekund. Vi har tränat lite inkallning, sitta fint vid min vänstra sida och lite annat.
I början av sommaren så gick vi valpkurs hos Kicki Renlund och det här kommer bli som en fortsättning på det där man kommer fokusera mycket på inkallning eftersom att det är en av de viktigaste sakerna en hund ska kunna.

Idag så har jag även ensam tränat Arrac i ca 40 minuter. Jag och Ville tog en promenad ensama medans Arrac fick vara kvar hemma instängd på mitt rum. (Jag anser att det är bäst att begränsa ytan som han får vara på när han är hemma själv så att han förhoppningsvis känner sej lugnare och slipper vakta hela huset medans vi är borta.) Men det där med att vara ensam hemma förstår han inte riktigt vad det ska vara bra för.. Igår så testade vi med en babymonitor och satt och lyssnade ute på gården vad han hade för sej när han var själv. Och inte verkade han speciellt glad. Han satt och gnällde en hel del iallafall i början och tycker riktigt synd om sej själv. Men efter ett tag så lugnade han ner sej. Jag kan bara anta att han tyckte lika synd om sej själv idag igen.

Välkommen

Hejsan och välkommen till en blogg om en varelse som är något utöver det vanliga!
Denna varelse heter Arrac och är det finaste som finns (iallafall i mina ögon). Han är en samojed som snart blir sex månader och i denna blogg så kommer du kunna följa allt som händer i hans liv. Olika kuser vi kommer gå, utställningar och mycket mycket mer. Så klart så kommer det även komma upp massa bilder!

Så Arrac då, eller Lejonbols Rythm and Blues som han så fint heter i stamtavlan kommer från Lejonbols kennel som ligger en bit utanför Uppsala mitt ute i skog. Mellan rasbo och länna för att vara lite mer exakt. Han är trots sin låga ålder redan en stor kille. Han väger nu 20 kg. Men kommer nog som färdigväxt ligga någonstans runt 30. Han har sin egen vilja och ger sig inte i första taget. Som en typisk samojed helt enkelt! Han som från början inte verkade så smart, har visat sig göra allt för godis och träningen går riktigt bra. Han verkligen älskar det!

Nu är det mest klicker som gäller och för det mesta är det min snälla lillasyster som tränar nu när hon är hemma, hon går hundsportsgymnasie i Forshaga så kan en hel del om hundar. Och det var även hon som fick mej att bli intresserad av hundar när hon fick sin underbara hund Ville (Vattubrinkens Emil). Och efter det har det bara rullat på, och nu står jag här ca två och ett halv år efter med en egen älskling.

I den här bloggen kommer ni kunna följa oss i både med- och motgångar.
Och vi hoppas verkligen att ni kommer trivas!

RSS 2.0