Höfter och armbågar

Har glömt att skriva att Arrac nu är röntgad.
Och resultatet är följande

Höfter - A
Armbågar - Ua

12/9 Utställning Vallentuna

Förra söndagen var vi på inofficiell utställning i Vallentuna. My och Cindy följde med som stöd och även Eva var där med två av sina hundar. :) Det blev en lång och lyckad dag. Först ställde Eva en eurasiervalp som blev BIRvalp och sen BIG4valp. Sen var det dags för prinsen och han blev BIMvalp. Och direkt efter det så skulle jag in med Arrac. Sickan Beckman var domare och som vanligt så bara tindrade det i ögonen så fort vi kom in i ringen. Vi pratade om första gången jag ställde för henne och att hon redan då sa att honom kommer det gå bra för när han blir stor. Och än så länge har hon ju haft rätt. :) Hon berättade även hur det hade gått i sommar för sina hundar och undrade hur det gått för mej och Arrac. Det var en samojedtik anmäld också. Så när båda var färdigbedömda så skulle vi in och tävla om bir och bim och Arrac blev BIR!!

Sen var det snart dags för BIG final, där sex hundar deltog. Och Arrac vann även där!! :D Så blev det BIS final. Där alla domare för dagen dömde tillsamans. Arrac skötte sej inte alls i ringen, antingen så bara hoppade och skuttade han eller så passade han. Och jag tänkte att nu är det kört, vi åker direkt. Men så hör man att domarna står och diskuterar och så säger hon att samojeden vill hon ha med, sen spelar det ingen roll. Och då släppte nerverna lite iallafall. Så skulle dom tacka av hundar och vi stod fortfarande kvar, vi skulle bli placerade!! Domarna kollade igen alla lite snabbt och sen var det dags för placering. Och Arrac blev BIS3!! :D Man får oftast olika priser när man placerar sej i BIS och den här gången var det en riktigt bra sak enligt mej, ett års försäkring till hunden. Superbra!!

Kritiken - En hane av utmärkt kvalite, vackert välskuret huvud, utmärkt hals och rygg. Bär sin svans väl i stående och i rörelse. Välkroppad, välvinklad. Utmärkt benstomme. Fria vägvinnande rörelser. Utmärkt temprament. Välvisad i utmärkt pälskondition.
BIR - BIG 1 - BIS 3
BIR och BIG domare - Sickan Beckman
BIS domare - Sickan Beckman, Sonja Hagelberg, Kerstin Eklund, Carina Ekwall

5/9 Utställning Högbo Bruk

Igår var vi på utställning i Högbo Bruk. 32 anmälda samojeder var det.. Så mycket tror jag aldrig jag har varit med om förutom i Furudal på specialen.. Och det blev en riktig släktträff för Arrac! Hans mamma Gloria var där, brorsan Elvis, och halvbrorsorna Hector och Kelly. Riktigt kul att träffa alla var det!!

Så till utställningsresultatet. Arrac mötte först Elvis i unghundsklassen, och Arrac vann med ck. Och Elvis fick ett hp. Och vad lika Arrac och Elvis är!! Mamma var ute och gick med en annan samojed och så hade hon sett Elvis komma gående, och hon sa det att om jag inte visste att du och Arrac stod vid tältet så hade jag trott att det var Arrac som kom gående. Riktiga snyggingar har dom blivit båda två!!


Elvis igår.. Och jag hade kunnat tro att det var Arrac på bilden om jag inte varit med när fotot togs.

Sen var det dags för hanhundkonkurrensen. Fyra hanar hade fått ck och alla kom från Lejonbols. Och Arrac vann och fick cert och cacib!! Mille kom tvåa, Hestor trea och Mozart fyra. :) Så var det tikarnas tur och bästa tik blev Arracs mamma Gloria med cert och cacib! Superroligt!! Och så skulle mor och son mötas i bäst i rasen och Arrac vann och blev BIR och mamma Gloria blev BIM.

Kritiken - Correst type and balance. Correct head. Good pigment. Eyes dark enough. Ok expression. Excellent neck and topline. Correct volume of body and angulation. Excellent mover. Correct temprament.
1kv, 1kk, ck, bhkl1, cert, cacib, BIR
Domare - Ligita Zake


BIR Lejonbols Rythm and Blues, BIM Dragviken's Gloria af Lejonbol

Sen var det både avels och uppfödargrupp som vi var med i och fick där en etta med hp och skulle in i stora ringen plus att jag skulle in i gruppfinalen med Arrac. Alla stannade kvar så det var riktigt roligt!! Det blev en del väntan med till slut var det dags för finalerna. Arrac skulle in i gruppfinalen först och blev där avtackad direkt. Man kan inte vänta sig något annat.. Sen var det avelsgrupp där vi blev BIS2!! Till saken hör att det bara var två grupper med i finalen, men det behöver vi inte berätta för någon.. När vi var klara där med fotografering och så så var det bara att springa till uppsamlingsringen igen, byta ut lite hundar och sen in i finalen igen med uppfödargrupp. Men eftersom alla våran hundar inte varit med i uppsamlingsringen så kollade aldrig domaren igenom alla våran hundar tillsamans tyvärr, och vi blev bortplockade direkt i finalringen.

Tack alla för en riktigt lyckad och trevlig dag!!

28-29/8 Utställning Gotland

Förra helgen bar det av mot Gotland på utställning. Det blev en riktigt lyckad helg med bra utställngingsresultat och trevligt sällskap. :)

Vi åkte på torsdagen och skulle ställa lördag och söndag. Så både tordagen och fredagen var lugn. Vi umgicks, åkte en sväng in till Visby, borstade hundar och spelade äventyrs minigolf. Som jag för övrigt vann!!

Vi bodde sju personer med sex hundar i en liten stuga, så det blev trångt kan man lugnt säga. Men för en helg sådär så funkade det över förväntan.

Så var det dags för utställning lördag och söndag. Arrac blev tvåa bästa hane båda dagarna med cert!! :) Hans halvsyster Yonna tog också cert båda dagarna och är nu fullcertad!! :)

Gotland 28/9
Kritiken - Utmärkt typ och helhet. Flott huvud och uttryck med bra könsprägel. Välplacerade öron. Fin hals och resning. Bra rygg. Välformad bröstkorg. Bra kors och svansfäste. Normalt vinklad bak. Rörelser bra från sidan. Något smalt bak. Utmärkt päls.
1kv, 1kk, ck, bhkl2, cert
Domare - Börge Espeland

Gotland 29/9
Kritiken - Mycket bra huvud, uttryck och pigment. Välplacerade öron. Härlig nacke och kort stark rygg. Bra svans. Kraftiga fina tassar. Utmärkt och välskött päls- Rör sig med kraft i steget.
1kv, 1kk, ck, bhkl2, cert, r-cacib
Domare - Annika Ulltveit-Moe

Som sagt så var det en riktigt trevlig resa som jag hoppas vi gör om nästa år igen!!
Bilder kommer förhoppningsvis senare.


RSS 2.0