Utställning m.m

Eftersom att det inte blev någon uppdatering på bloggen förra veckan så tänkte jag passa på att skriva en liten sammanfattning av vad vi gjorde nu. :)

Som vanligt så blev det ett besök på hundsimmet.
Arrac simmar på bra, även om det inte går så snabbt alla gånger.

I onsdags så startade Rookiekursen. Jag vart tyvärr inte så imponerad, men hoppas att det blir bättre med tiden. Och så kommer det såklart krävas mycket träning hemma. Den 6 juni är det kursfinal och då ska vi förhoppningsvis klara rookieklassen.

I lördags så åkte jag och Mathilda med Arrac och Max på en inoffieciell utställning i Sollentuna badmintonhall. Mathilda ställde Max för första gången och dom kom tvåa med HP i sin klass. Bra jobbat! :)


Max. :)

Och så var det dags för mej att ställa Arrac och det var en hane till i konkurrensen. Domaren sa att båda hade samma problem, att dom är lite trånga i bak, men Arrac vann för att han har bättre pigment än den andra hade. Båda fick HP. Sen så var det dags för bir, där mötte vi samma tik som för två veckor sen och Arrac vann och blev BIR. Domaren sa att han hade tänkt sätta tiken som bir, men Arrac sprang så bra dom sista varven, precis som domaren vill att en samojed ska springa så han satt Arrac som bir istället.

Sen var det dags för gruppfinalen där det var åtta stycken vuxna hundar som deltog och Arrac blev BIG 4. Det blev jag riktigt nöjd med! :)



Kritiken: Stor kraftig maskulin hane. Vackert könspräglat huvud. Välbehängda (?) öron. Arktiska ögon. Bra hals. Stark rygg. Härligt behårad plym. Välformad bröstkorg. Bra mellanhänder och tassar. Aningen rak i knät. Aningen hastrång bak. Välskött päls. Härligt temprament.
Domare - Per-Erik Wallin
HP - BIR - BIG 4

Det står även något om hans pigment i kritiken, men eftersom att kritiken är svår att läsa pågrund av handstilen (slarvighet?) så vet jag inte riktigt vad det står. Men antar att det står något bra eftersom att det var det som gjorde att han vann mot den andra hanen.

18/3

Imorse så åkte jag med vovvsen till hundgården så att dom fick springa av sej ordentligt.
Dom blir alltid lika glada när man kommer dit!

Sen så åkte jag till djurfysiokliniken och hämtade fryst färskfoder som Arrac ska testa äta nu ett tag. Dels för att han är så dålig på att äta och jag hoppas att han kommer börja äta bättre då och dels för att det blir billigare än det foder som han äter nu.

Nu på kvällen så har han fått sitt första mål där jag blandade i den nya maten med den gamla och han älskade det! Han har varit och tittat i skålen flera gånger efteråt och kollat om det kanske inte finns iallafall lite kvar.

17/3

Fick nyss PM till nästa inofficiella utställning som vi ska på. Och gud vad jag blev taggad!
Det är 11(!) samojeder anmälda och det har blivit en domarändring för oss och nu så är det Per-Erik Wallin som ska dömma istället. Per-Erik Wallin har dömt Arrac en gång förut, men då gav han första platsen till brorsan Allvin, men båda två fick bra kritik och han sa att han verkligen såg fram emot att se båda två när dom hade vuxit på sej lite. Vi får hoppas att han är nöjd med Arracs utveckling. :)

15/3

Här kommer en bild från när jag var och tränade lite drag med Eva och Gun förra helgen. :)
På bilden är det jag med Arrac till vänster på bilden och Guns hundar Tanya och Terri till höger.



Igår så var det infomöte för Rookiekursen jag ska gå med Arrac. Det blir dock inte kursstart den här veckan, utan nästa. Då hoppas vi att snön har försvunnit lite mer så att det inte är lika halt på träningsplanen. Hoppas att det blir bra!

Om ett tag så ska jag gå till jobbet och ikväll så blir det simning med Arrac.

Rösta!

Johanna och mamma skickade in en bild på Ville från Furudal till en tävling på unt.se där man skulle skicka in sin bästa vinterbild. Över 900 bilder skickades in och nu har 10 stycken blivit utvalda för röstning varav en är den. Så snälla gå in och rösta på honom. :)

Klicka här för att komma till tävlingen.

Man kan rösta en gång från varje dator, så har ni flera datorer. Gå in och rösta från alla. ;)
Röstningen går ut den 24 mars. Tack på förhand. :)


Villes vinterbild. :)

13/3 Utställning Sollentuna

Idag så har vi varit på utställning i Sollentuna. Mamma och Mathilda var med och även lilla Max. :)


Sötaste lilla Max. :)

Det var två samojeder anmälda, Arrac och en juniortik. Arrac fick jättebra kritik blev BIR! :D Sen var det dags för gruppfinal där det var totalt fyra hundar som skulle tävla. Och Arrac blev BIG2. :) Det var pomeranie som vann gruppen, men man såg att domaren hade svårt att välja vilken som skulle bli etta och vilken som skulle bli tvåa. Han stod och böt hand med rosetterna hela tiden, först att pomerianien skulle få den röda (1a), sen att Arra skulle få den, men i sista sekund så byta han hand på dom och gav den röda till pomeranien. Lite tråkigt såklart, men jag är jättenöjd ändå! :D

Kritiken: Tilltalande maskulin hane. Bra pigment. Mycket bra uttryck. Bra huvud, välburna öron. Mycket bra hals. Substams i kropp. Bra kors. Markerat förbröst. Normalt vinklad. Mycket bra benstomme. Bra pälskondition. Rör sig med ett bra steg. Välvisad.
HP - BIR - BIG2
Domare: Thord Byström




När vi kom hem så blev det lite bus i snön i det sköna vädret. :)


12/3

Imorse var jag och Arrac i hundgården. Arrac blev lika glad som vanligt av att komma dit. :)

Ikväll så ska jag troligtvis bada Arrac eftersom att det är utställning imorgon som vi ska på och då ska han ju vara så vit som möjligt.. Vi får dock se om jag orkar och om det känns nödvändigt. Det dröjer ju trots allt mer än två timmar att bada och föna honom.


11/3

Igår så var jag och simmade Arrac igen på djurfysiokliniken.
Han börjar förstå riktigt bra hur han ska göra nu. Vart han ska vända någonstans istället för att försöka gå upp varje varv och att när klockan ringer så kastar jag bollen och han får gå upp. :)

Tänkte att jag skulle ta med mej kameran igår, men såklart så glömde jag det.
Nästa gång kanske..


9/3

Idag så har vi redan hunnit med en hel del även fast klockan inte ens är tolv.
Jag har nämligen varit med Arrac hos veterinären och lite annat.

Eftersom att det inte är så långt till våran veterinär så tog vi en promenad dit. Jag hade korv med mej i fickan och Arrac var supertaggad på mej hela tiden när vi gick dit. Sen så kom vi till veterinären och som tur var så va det ingen kö så vi kunde gå direkt in i ett rum. Så skulle vi ta blodprov för att kolla rabies så att Arrac kan få pass och så ett års vaccinationen. Allt gick bra och Arrac fick så mycket beröm för att han var så duktig och lätt hanterlig. Han pep inte ens till eller någonting när hon tog blodprovet. Sen så kollade vi ögonen på honom eftersom att han har haft lite problem innan och det var några blåsor kvar på insidan av ögonlocket som veterinären rekommenaderade att man skulle ta bort. Men han sa att det var upp till mej om vi ska göra det eller inte, eftersom att det kostar en del pengar och är inget som hunden lider av om det är kvar.

När vi var klara där så gick vi och hälsade på mamma på hennes jobb ett litet tag eftersom att det är så nära. Arrac blev såklart jätteglad av att se henne. När vi var klara där så gick vi hem igen och så passade jag på att hämta ut ett paket på posten som ändå var påvägen.

Snart så ska vi åka ner på stan och möta upp Mathilda och Max så att hundarna får socialtränas lite nere på stan, och ikväll så ska vi troligtvis åka och träffa Camilla och Floyd igen. :)

8/3

Jag var precis ute med Arrac på en promenad, och han blev typ attackerad av någon liten jäkla hund..

Jag och Arrac ska precis gå förbi två tanter med varsina hundar varav den ena var lös, okej tänker jag. Har man hunden lös när någon går förbi så är den antagligen väldigt lydig och absolut inte aggresiv. Och jag och Arrac fortsätter gå. Då tar tanten med den lösa hunden tag i sin hund och hunden kastar sej bakåt mot henne och börjar skälla och bit mot henne istället. Inte särskilt stabilt tänkte jag och vi fortsatte gå.

Sen när vi har kommit en bit så hör man hur tanten ropar nej, och när jag kollar bakåt kommer hennes hund springandes mot oss. Jag försöker dra med mej Arrac, men han bara vänder sej om och kollar vad den där konstiga hunden gör som kommer skällandes mot oss. Snart så är hunden ifatt oss och springer runt Arrac och skäller och gör utfall och försöker bita honom. När Arrac efter några sekunder inte tycker det är lika roligt med en skällandes hund mot sej så lyckas jag till slut få med mej honom och den andra hunden ger sej efter ett tag och går mot tanten igen.

Långt efter när vi har gått så hör man hur tanten står och skäller på sin hund, men man hör inget förlåt till mej och Arrac eller något sånt.

Ska man ha sin hund lös så får man ju iallafall se till att det är en snäll hund om den inte är riktigt lydig. Annars se till att ha den kopplad! Ska det vara så svårt?! Tur för tanten och hennes hund att Arrac är så pass snäll så att han aldrig skulle göra en annan hund illa i ett sånt läge. Det finns hundar här i närheten som det inte alls är säkert att det skulle ha slutat lika bra med.

7/3

Helgen har bjudit på underbart väder! Inte allt för många minusgrader och solen har värmt riktigt skönt.

I fredags åkte jag och Johanna till hundgården med hundarna och gick där i kanske två timmar. Hur skönt som helst! På kvällen så gick vi in till kusinerna och firade Joel som fyllde hela 10 år i helgen. :)

Igår var det jobb för min del som gällde och Arrac fick följa med eftersom att ingen annan i familjen var hemma. Annars så var dagen lugn. På kvällen så ringde uppfödaren och undrade om jag ville komma ut med Arrac och träna lite drag idag, och självklart ville jag det. :)

Så klockan tolv idag var jag ute hos henne, där även Gun som har Zyklonens kennel var. Jag tänkte kör linköring själv med Arrac medans dom skulle köra varsit spann med två till tre hundar i varje. Tänkte att det skulle vara en bra idé att köra efter dom så att han blev taggad av att se dom dra iväg och så skulle han förhoppningsvis dra bättre än vanligt. Och jag fick som jag ville, och lite till. Han var riktigt taggad och galopperade i stort sett hela tiden, det i sej är riktigt bra. Men lägger man ihop det med att jag inte är duktig på att åka skidor och att det är mycket svängar på banan som vi körde så slutar det inte så bra. Jag tror jag ramlade tre gånger på riktigt kort tid tackvare att han sprang som fort och jag inte hann styra i svängarna. Så då kände jag att det var lika bra att gå tillbaka en bit och istället vänta på ett ställe där jag visste att dom skulle komma om ett tag.

Efter ett tag så kom dom och då bestämde vi oss för att sätta in Arrac med Guns två tikar i ett spann. Tyvärr så blev inte Arrac lika taggad av det och drog då mycket sämre än innan. Gun körde ett varv med dom tre och sen körde även jag ett varv med dom. Det såg ut som att Arrac tyckte att det var läskigt att gå i spann, men det har jag sett flera gånger förut när vi har testat att han tycker. Men ibland så drog han på bra, medans ibland så var det bara läskigt. Han behöver troligtvis bara träning på att gå i spann, så kommer han nog klarar det bra tillslut. :)

Ikväll så har jag och Arrac varit och träffat Camilla, Micke och Floyd igen. Vi släppte ihop Arrac och Floyd lösa tillsammmans för första gången och det gick helt okej. Dom började bråka lite några gånger, men så fort vi sa till dom så slutade dom, och det var inget mer med det. Det kommer nog bara gå bättre och bättre ju fler gånger vi släpper ihop dom också. :)

Nej, nu måste jag gå och lägga mej och kanske kolla på en film. Orkar inte sitta upp längre, min svanskota gör riktigt ont efter dagens alla vurpor..

God natt!

RSS 2.0