-



Vila i Frid älskade lilla Mysan.
2003.12.26-2010.06.25

Sammanfattning av Triple Dog Show

Nu tänkte jag försöka få ihop en liten sammanfattning från helgens utställningar.

I fredags så bar det av mot Jönköping. När jag fick bokningsbekräftelsen till vårat boende så stod det att vi skulle ha en hytt, och när vi kom dit så var det verkligen en hytt. En våningssäng med ett litet väggbord och två pallar var det där inne. Inget kyskåp eller något annat. Men trotts att det var litet så har vi trivts riktigt bra. :) Och så har vi sett till att vara länge på utställningen om dagrna så vi spenderade inte mycket tid på boendet. Vi bodde perfekt till, med inte ens fem minuters gångväg till utställningen, vilket gjorde att vi slapp allt bilkaos på mornarna. När vi hade packat in i hytten så gick vi direkt till utställningplanen och satt upp vårat tältet och efter det åkte vi och åt mat.


Arrac blickar ut över vättern.

Lördagen kom och det var dags för första utställningsdagen. Och som jag har skrivit tidigare så fick Arrac en etta med hp och riktigt bra kritik förutom att han måste bli stabilare i steget. Jag hade stora problem att få upp honom i trav och han ville bara passa hela tiden. Så det resultatet är jag absolut nöjd med!! Och som sagt så sa domaren att så fort han blir lite stabilare i steget så får han ett ck. Och en bra dag så är han stabilare i steget.

Kritiken: 16 månaders välvuxen hane. Välskuret huvud. Utmärkt näsparti och skalle. Mörka vackra ögon och öron. Bra pigment. Mycket goda kroppsprop. Utmärkt benstomme. Tillräcklig bröstkorg. Tillräckliga vinklar fram, bra bak. Välansatt och buren svans. Utmärkt pälsstruktur. Rör sig gott från sidan men önskar stabilare hasleder och mellanhänder.
Domare: Tomas Rohlin, Danmark
1kv, 1 kk, HP



På kvällen blev det grillat inne på området och sen tidigt isäng. Vi var alla varit riktigt trötta efter en hel dag på utställning..

Sen blev det söndag och det bästa resultatet för våran del. Domaren var riktigt hård och som jag skrev i ett inlägg tidigare så kändes det som att man fick vara glad om man fick en slät etta. En del tikar som hade fått ck första dagen åkte ut på tvåor.. Endast tre hanar var anmäla varav Arrac och en annan fick ck. Så blev det tävlan i bästa hane, där Arrac kom tvåa med r-cacib mot en hane med massa championtitlar. Men eftersom att den hanen redan har titeln c.i.b (internationel beauty champion) så kommer cacib att gå till Arrac. Dock så kommer de kunna ta upp emot ett halvår har jag hört innan det blir godkänt för det måste gå igenom FCI. Men det är det värt! :D

Kritiken: Bra storlek. Välskuret huvud. Bra uttryck och pigment. Välansatta öron. Prima hals och överlinje. Bra svans, välvinklad. Bra massa i kroppen. Mer benstomme önskas. Tiptop färg och päls. Rör sig bra.
Domare: Ole Staunskjaer, Danmark
1kv, 1kk, CK, 2bhkl, r-CACIB





Arrac skötte sej riktigt bra i ringen och travade riktigt bra, och jag kunde inte vara nöjdare!! På kvällen tog vi hem kinamat som vi käkade i soffan (läs sängen). Sen gick vi och la oss tidigt för att orka med sista dagen..

Sista dagen och det blev en slät etta men vinst i konkurrensen.

Kritiken: Stor kraftig hane. Kunde ha lite mer haka. Ljusa ögon. Korrekta öron. Bra hals och rygg. Korrekt svans. Lite rak i överarmen. Tillräckliga vinklar bak. Rör sig typiskt för åldern. Bra päls och färg.
Domare: Eva Borg
1kv, 1kk


Jag är lycklig säger Arrac.

När vi var klara i ringen och hade kollat klart så samojederna så bestämde vi oss för att dra oss hemåt istället för att stanna och kolla på finalerna. Men först gick vi och kollade i lite stånd och pratade med lite olika människor så tiden drog iväg innan vi åkte hemåt. Plus att vi åkte in till stan och käkade en riktigt god pastasallad innan bilen började rulla mot Uppsala igen.

När man åker sådär tre dagar på rad så märker man så väl hur viktigt det är att hunden är med ordentligen när man är inne i ringen. Arrac hade en dag som var riktigt bra och det visade sej också på reslutatet. Söndagen var han på g och då blev även resultatet bra. Och nu menar jag inte när han står, för det gör han alltid bra efter att vi har gått kursen hos Gerard, utan jag menar när han springer. Men det är roligt att se att när han är på topp att han då kan få sådana bra reslutat. :)

Arrac älskar verkligen att åka på utställningar och det gör det såklart extra roligt att åka!! Så att det inte bara är jag som tycker det är roligt. 


BIM och BIR alla tre dagarna.

Arrac träffade några trevliga kompisar också. :) Däribland två stycken snygga samojedtjejer. En från norge och en annan som är en kusin till honom.. Jag pratade även mycket med en kvinna från Ryssland som hade en samojedhane som hon ställde..


Kvinnan från Ryssland och hennes hane. Tyvärr har jag ingen bättre bild på honom.

Det var en riktigt trevlig helg och nästa år kanske det blir tredagars i Ransäter? Vem vet..


21/6 Triple Dog Show dag 3

Igår så var det dag tre och alltså sista dagen på Triple Dog Show. Och vi avslutade med det sämsta resultatet från denna helg.. Det blev en slät etta, men Arrac vann iallafall konkurrensen mot en annan unghundshane. Domaren sa att han måste ta ut steget bättre för att få mer än en slät etta.

Skriver en längre sammanfattning om helgen imorgon. :)

20/6 Triple Dog Show, dag 2

Dag två på utställningen är avklarad och med riktigt bra reslutat för Arracs del! Innan vi skulle in i ringen idag så stod vi och kollade på rasen innan oss och domaren var riktigt hård och skickade ut många på tvåor och jag tänkte för mej själv att man får vara glad om man får en slät etta idag. Och så var det våran tur att gå in i ringen och Arracs skötte sej riktigt bra! Vi fick en etta med CK och fick tävla vidare i bästa hane! Där mötte vi en hane från Finland som är champion i massa länder och den hanen vann och Arrac blev 2 bästa hane med reserv-CACIB.

Jag visste inte riktigt vad reserv-CACIB innebar. Så när vi kom tillbaka till där vi bor så läste vi i utställningsbestämelserna och där stod det att om hunden som fått CACIB (hunden som blev bästa hane fick det) är internationell champion eller c.i.b så får den inte ta emot CACIB och då går det istället till den som fått reserv-CACIB. Och det roliga för min och Arracs del är att hanen som vann över oss har just titeln c.i.b och det innebär då om vi har fattat det rätt att Arrac fick CACIB idag!! Men det kommer vi inte få veta säkert förens om några månader då det isånafall kommer komma ett brev på posten om det.. Vi håller tummarna!!

Hur som helst så är jag riktigt nöjd!!


19/6 Triple Dog Show, dag 1

Första dagen på Triple dog show är avklarad. :) Igår så blev det inte så mycket gjort när vi kom hit. Vi åkte och käkade på ett ställe och sen blev det sängen tidigt.

Tyvärr så har det regnat en del idag, men som tur är så har vi tält så regnet blir inte allt för jobbigt. Arrac var ensam unghundshane och han fick en etta med HP och kom etta i konkurrensen. Domaren sa att bara Arrac blir lite stabilare i steget så får han ett CK av honom. Vilket såklart är riktigt roligt att höra!!

Kritik m.m. skriver jag när vi kommer hem till Uppsala igen. Både människor och hund är trötta efter en dag på utställning och det är dags att gå och lägga sej nu för att orka upp imorgon och uställningsdag nummer två. :)

17/6

Imorse så åkte jag ut till farfar så att Arrac fick springa av sej lite ute i skogen/backen. Han älskar verkligen att springa fritt sådär.. Kastade några pinnar i vattnet som han fick hämta. Men han vägrar att simma och går istället bara på dom trappsteg som han når. Ibland så tappar han fästet och råkar doppa huvudet och ser helt förvirrad ut när han kollar upp igen. Haha, roliga hund.


Tror att han egentligen tycker det är ganska roligt med vatten..

Sen jag kom hem så har jag städat Mysans bur, badat Arrac och packat det mesta inför helgen..
Imorgon åker vi. :)


15/6

Har börjat fixa med lite saker inför helgen då jag, mamma och Arrac åker på Tripledog Show i Jönköping. Har skrivit ut viktiga papper och börjat fundera på allt som ska med. På fredag efter lunch åker vi. :) Ska bli riktigt härligt!!

För tillfället så ligger jag i stort sätt utslagen i soffan i en rejäl förkylning. Men det ska bli bättre till helgen hoppas jag på.

12/6 Utställning Södertälje

Igår så var det utställning i Södertälje. Det blev en tidig morgon och jag och Arrac mötte upp My och Cindy i Knivsta och så åkte vi gemensamt till Södertälje. Sen reste vi tältet och och så var det snart dags för mej och Arrac att gå in i ringen. Vi mötte en till samojed som är ca en månad äldre än Arrac och Arrac vann konkurrensen och fick tävla vidare i BIS unghundsfinalen.

Kritiken: 15 månaders hund av bra storlek och typ. Maskulint huvud med mörka fina ögon och bra öronansättning. Bra tänder och bett. Kraftig benstomme med bra förbröst och bröstdjup. Bra rygglinje och svansansättning. Rör sig med god drive. Bra pälskvalitet. Trevligt temperament. Välvisad.
Domare: Dagrun Olofson

Efter lunch så var det dags för My att ställa Cindy och dom var riktigt duktiga! Det blev en 1 ki kvalitet med HP. Bra jobbat och nästa gång tar ni cac!!

Så blev det en lång väntan tills det var dags för BIS final.. Men till slut så var det våran tur och Arrac blev BIS 4 unghund av 7 stycken. :)


Cindy sitter i tältet.. Riktigt skönt med tält när det inte är så bra väder..
Det tror jag både hundar och människor tyckte..






My och Cindy


BIS unghundsfinalen. Hade lite problem med att Arrac passade på slutet,
men annars så skötte han sej superbra!


Tack för bilder och filmen My. Och för en bra dag också såklart!!


8/6

Arrac har fått något konstig sår(?) uppe på nosen och jag har inte en aning vad det kan vara för något.. Det började någon dag förra veckan och såg bara ut som han hade fått lite dåligt pigment på ett ställe. Men så i söndags när vi gick upp så hade det försvunnit helt och han var helt svart på nosen igen. Bra tänkte jag, men så mitt på dagen så kom det tillbaka och då dubbelt så stor som från början. Ett tag såg det ut som att han flagnade på nosen, har ingen aning om vad det är, men nu ser det äntligen ut som det börjar läka igen. Och kan bara hoppas att det är för gott den här gången.

Har funderat på om det kan vara solen, myggbett eller kanske eksem.. Men har svårt att tro att det är något av det.. Och man ser inte att han verkar vara irriterad av det och håller på och kliar eller något sånt.

Efter jobbet igår så var jag och mamma på Brukshundscenter och kollade på klövjeväska till Arrac och har nog äntligen bestämt mej vilken modell jag ska ha till honom, och sen så köpte jag ett kosttillskott til Arrac som heter Standart Päls. Inte för att jag tycker att han har dålig päls, utan för att det innehåller B-vitamin vilket sägs vara ett bra fästingmedel på vissa hundar. Det är inte vetenskapligt bevisat att det fungerar, men många som har testat det säger att det hjälper, hoppas verkligen det. Fortsättning följer..

Nej, nu är det dags att gå på en promenad med Arrac, sen jobba och efter det handlingkurs hela kvällen.

Bilder från eurasierspecialen

Fick några bilder från Eva som togs på eurasierspecialen som jag tänkte passa på att lägga upp. :)


Buzz








6/6

Tänkte försöka få ihop en liten sammanfattning av slutet på veckan.

I onsdags så var vi som jag skrev innan på handlingkurs. Mycket intressant är det att lära sej nya tekniker. Hur man ska göra för att hunden ska få ett så bra uttryck som möjligt och hur man får till ett så snyggt steg som möjligt. På tisdag är det andra och sista gången och det ser jag fram emot!!

I torsdags efter jobbet så åkte jag och Arrac direkt ut till Moralund och hade träningstävling i Rookie som vi har gått kurs i hela våren. Det gick skit kan jag bara säga. Han var helt ofokuserad och lyssnade inte alls på vad jag sa. Och vi lyckades bara skrapa ihop några fåtal poäng.

Fredagen bjöd på jobb och sen var det bara hem och isäng eftersom det kändes som jag skulle bli sjuk.. Men som tur var gick det över.

Igår så vad mamma och jag på SPHK (Svenska polarhundsklubben) träff med Arrac. Vi fick testa på lite agility och rallylydnad. Dock så var varken jag eller Arrac så taggade, så det blev mest lek med massa andra hundar. :) Tror alla tyckte det var för varmt för träning.







På kvällen så följde jag med mamma och pappa till några kompisar till dom som precis har fått hem en nu 10 veckors Lagotto romagnolo valp vid namn Moltas. En riktig sötnos!! Han tyckte att Arrac var lite läskig till en början, men efter ett tag så gick det bättre. Och Arrac var hur snäll som helst! Så fort han märkte att valpen blev rädd så lugnade han ner sej och gick därifrån tills Moltas hade tagit mod till sej igen och vågade hälsa. Där blev det även god mat, gott att dricka och såklart massa hundprat!! Det bjöds även på en riktigt god tårta eftersom att mamma fyllde år igår. :) Stort grattis till hennes även fast hon inte ville fira det..


Moltas


Moltas och Arrac

Idag har vi varit på slutprov på Rookiekursen och det gick så mycket bättre än i torsdags!! Jag var inte lika nervös som i torsdags och det kände säkert Arrac av. Vi fick mycket beröm för våran linförhet vilket såklart är jätteroligt!! Tyvärr så delade dom inte ut poängen idag utan dom kommer alla få reda på någon gång under kommande vecka. Spännande!!


1/6

Träningen med Arrac börjar gå lite bättre nu igen.. Jag har bestämt att byta ut ordet ligg mot plats istället eftersom att han inte gör som jag vill när jag säger ligg. Beror väl antagligen på att jag har lärt in det fel.. Men sånt händer. Jag började med plats igår och börjar redan se resultat vilket är skönt!! På torsdag är det träningstävling och då ska det sitta så bra som möjligt..

Imorgon ska vi gå på handlingkurs för Gerard O´Shea och det ska bli super roligt!!

RSS 2.0