Utställning m.m

Eftersom att det inte blev någon uppdatering på bloggen förra veckan så tänkte jag passa på att skriva en liten sammanfattning av vad vi gjorde nu. :)

Som vanligt så blev det ett besök på hundsimmet.
Arrac simmar på bra, även om det inte går så snabbt alla gånger.

I onsdags så startade Rookiekursen. Jag vart tyvärr inte så imponerad, men hoppas att det blir bättre med tiden. Och så kommer det såklart krävas mycket träning hemma. Den 6 juni är det kursfinal och då ska vi förhoppningsvis klara rookieklassen.

I lördags så åkte jag och Mathilda med Arrac och Max på en inoffieciell utställning i Sollentuna badmintonhall. Mathilda ställde Max för första gången och dom kom tvåa med HP i sin klass. Bra jobbat! :)


Max. :)

Och så var det dags för mej att ställa Arrac och det var en hane till i konkurrensen. Domaren sa att båda hade samma problem, att dom är lite trånga i bak, men Arrac vann för att han har bättre pigment än den andra hade. Båda fick HP. Sen så var det dags för bir, där mötte vi samma tik som för två veckor sen och Arrac vann och blev BIR. Domaren sa att han hade tänkt sätta tiken som bir, men Arrac sprang så bra dom sista varven, precis som domaren vill att en samojed ska springa så han satt Arrac som bir istället.

Sen var det dags för gruppfinalen där det var åtta stycken vuxna hundar som deltog och Arrac blev BIG 4. Det blev jag riktigt nöjd med! :)



Kritiken: Stor kraftig maskulin hane. Vackert könspräglat huvud. Välbehängda (?) öron. Arktiska ögon. Bra hals. Stark rygg. Härligt behårad plym. Välformad bröstkorg. Bra mellanhänder och tassar. Aningen rak i knät. Aningen hastrång bak. Välskött päls. Härligt temprament.
Domare - Per-Erik Wallin
HP - BIR - BIG 4

Det står även något om hans pigment i kritiken, men eftersom att kritiken är svår att läsa pågrund av handstilen (slarvighet?) så vet jag inte riktigt vad det står. Men antar att det står något bra eftersom att det var det som gjorde att han vann mot den andra hanen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0