29-31/7 Utställning Ransäter

I helgen har vi varit på tredagars utställning i Ransäter. Jag och Arrac bodde med Elisabeth och Tomas som hade med sig två av deras samojeder, Niisku och Nova. Trångt blev det såklart med tre pers och tre hundar i en relativt liten husvagn. Men det fungerade förvånansvärt bra! Tack för att vi ställde upp på så kort varsel, ni är verkligen guld värda!

Så till utställningarna, tre dagar som bjöd på otroligt varmt väder. Lite för varmt för hundarna tyvärr, men med kylhanddukar och mycket vatten så fungerade det..

Dag 1
Kritiken - 2 år, välbyggd maskulin hane. Goda öron och ögon. Stark hals, rygg och ansatt svans. Bra bröstkorg, vinklar, benstomme och tassar. Rör sig lite häsigt fram. Lite inknipna armbågar. Bra pälsfärg och temprament.
Excellent -  1 bruksklasskonkurrens - ck
Domare - Leif Lehman Jörgensen

Dag 2
Kritiken - Hane av bra modell. Maskulint huvud. Aningen ljusa ögon. Pigment ok. Tillräckligt stop. Bra överlinje. Acceptabla vinklar. Aning framskjuten i skuldran. Bra proportioner och bra svans. Kunde röra sig med mer spänst och kraft. Utmärkt päls och svans.
Excellent - 1 bruksklasskonkurrens
Domare - Eva Liljekvist Borg

Dag 3
Kritiken - Stor hane. 2 år. Bra maskulint huvud. Saxbett. Bra ögon. Välansatta öron. Bra hals och överlinje. Välansatt svans. Bra kropp. Välvinklas fram. Tillräckligt bak. Rör sig lite trångt. Något ostabil i hasorna.
Excellent -  1 bruksklasskonkurrens - ck
Domare - Gert Christensen


Foto - Elisabeth B Jernberg


Foto - Elisabeth B Jernberg


Foto - Elisabeth B Jernberg

Det var hård konkurrens hela helgen och jag är helt klart nöjd med våra resultat! Tyvärr inte placerad i bästa hane någon av dagarna, men vad gör det?! Efter vårens resultat utan ett enda ck förrens förra gången i Köping så är jag glad att vi är tillbaka på ck nivå. Två av tre dagar. Det som fattades för det tredje ck:t sa domaren var att han måste bli piggare i steget för att kunna bli champion, och jag förstår vad hon menade. Den dagen, dag två så var Arrac så trött, påverkad av värmen eller något annat vet jag inte, men det kändes som att jag fick dra med honom i ringen. Och då är det tyvärr svårt för domaren att ge ck..

Tack alla för en superhelg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0