12/9 Utställning Vallentuna

Förra söndagen var vi på inofficiell utställning i Vallentuna. My och Cindy följde med som stöd och även Eva var där med två av sina hundar. :) Det blev en lång och lyckad dag. Först ställde Eva en eurasiervalp som blev BIRvalp och sen BIG4valp. Sen var det dags för prinsen och han blev BIMvalp. Och direkt efter det så skulle jag in med Arrac. Sickan Beckman var domare och som vanligt så bara tindrade det i ögonen så fort vi kom in i ringen. Vi pratade om första gången jag ställde för henne och att hon redan då sa att honom kommer det gå bra för när han blir stor. Och än så länge har hon ju haft rätt. :) Hon berättade även hur det hade gått i sommar för sina hundar och undrade hur det gått för mej och Arrac. Det var en samojedtik anmäld också. Så när båda var färdigbedömda så skulle vi in och tävla om bir och bim och Arrac blev BIR!!

Sen var det snart dags för BIG final, där sex hundar deltog. Och Arrac vann även där!! :D Så blev det BIS final. Där alla domare för dagen dömde tillsamans. Arrac skötte sej inte alls i ringen, antingen så bara hoppade och skuttade han eller så passade han. Och jag tänkte att nu är det kört, vi åker direkt. Men så hör man att domarna står och diskuterar och så säger hon att samojeden vill hon ha med, sen spelar det ingen roll. Och då släppte nerverna lite iallafall. Så skulle dom tacka av hundar och vi stod fortfarande kvar, vi skulle bli placerade!! Domarna kollade igen alla lite snabbt och sen var det dags för placering. Och Arrac blev BIS3!! :D Man får oftast olika priser när man placerar sej i BIS och den här gången var det en riktigt bra sak enligt mej, ett års försäkring till hunden. Superbra!!

Kritiken - En hane av utmärkt kvalite, vackert välskuret huvud, utmärkt hals och rygg. Bär sin svans väl i stående och i rörelse. Välkroppad, välvinklad. Utmärkt benstomme. Fria vägvinnande rörelser. Utmärkt temprament. Välvisad i utmärkt pälskondition.
BIR - BIG 1 - BIS 3
BIR och BIG domare - Sickan Beckman
BIS domare - Sickan Beckman, Sonja Hagelberg, Kerstin Eklund, Carina Ekwall

Kommentarer
Postat av: Pernilla & Prizma

Grattis, kul att det gick så bra för er på Vallentuna. :D Jag var superglad med mit BIR + HP på utställningsdebuten! Nu är det bara att tuta och köra. Ställer nog både My dog och Stora Sthlm.

2010-09-30 @ 21:36:15
Postat av: Matilda

Tack så mycket!

Det ska du vara riktigt nöjd med!! Jättekul :D Klart du ska köra nu! Prizma är en riktigt snygging. :) Det blir både Stora Stockholm och My Dog för oss också skulle jag tro. :) Vilka dagar ställer du på My Dog?

2010-10-01 @ 20:38:32
URL: http://samojedenarrac.blogg.se/
Postat av: Pernilla & Prizma

Kul! Då ses vi nog! Jag tror kineserna går de två första dagarna på My dog men är inte säker. Kommer att vara där alla i alla fall, precis som på Stora Sthlm.

:D Lycka till framöver

2010-10-06 @ 21:09:05
URL: http://segergudinnan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0