Furudal

Tänkte fortsätta att berätta lite om hur det var i Furudal nu, för dom som är intresserade att läsa.
Utställning gick som sagt så mycket bättre än förväntat och det var såklart hur roligt som helst.
När man är på vissa utställningar så vinner man ju priser om det går bra, och så det den här gången. Det behöver inte alltid vara så att det är något som hör till hund just, men det är massa priser. ändå. Arrac vann ett års försäkring på folksam, en 4 kilos säck med Royal Canin foder, en uppslagsbok om hundar, en annan bok om hundar, ett sittunderlag, ca 3 kg salt, en hundleksak och någon konstig koprydnad.










I uttagningen för bästa hane. Jag och Arrac längst till vänster i ledet.

På kvällen så var det gemensam middag för alla som ville och det var riktigt trevligt. En man vid namn Håkan Nisula som har Bielkersmils kennel har kört något som heter Femundloppet 400 i Norge med sitt renrasiga samojedspann. Det är 40 mil som man kör i tuff terräng och han klarade det inom tidsfristen, och detta som första renrasiga samojedspann någonsin. Har var där och berättade om sitt äventyr och det var verkligen hur bra som helst. Han sett att berätta om allt detta var verkligen något utöver det vanliga och det blev en riktigt känslomässig berättelse med en hel del skratt och även tårar.

Både lördag och söndag så blev det mycket kollande på dragtävlingarna. En riktigt häftig upplevelse för oss som aldrig hade sett något sånt förut. Den energi som hundarna har innan och vid start och hur glada dom är för att dom får ut och dra. Helt obeskrivligt! Arracs pappa var med och körde 2 gånger 10 km och det var verkligen roligt att se att dessa hundar som så många kallar showhundarna kan gå så pass bra, det var det nog inte många som trodde innan. (Samojederna har tyvärr blivit indelade i två sorter, en som riktar sej mot drag och en mot show/utställning.) Lorry med husse kom tillslut i mål som tredje ekipage i sin klass av totalt åtta. Detta efter bara en säsongs träning. Inte illa!


Lorry med husse innan start.


Lorry med husse när dom hade gått i mål.
Lorry var fortfarande lika pigg och glad. :)

Vi träffade tyskarna flera gånger till när vi var där. Dom har en kennel i Tyskland som heter of Tagor's Dreamcatchers. I Tyskland så har dom ett lite annat system på hur kennelnamnen ser ut. I sverige så är det t.ex. Lejonbols och sen ett namn, i tyskland så är det tvärt om. Först ett namn och sen kennelnamnet. Tiken som dom vill att Arrac ska para heter t.ex. Alaskan Angel of Tagor's Dreamcatchers. Hon var välidgt fin, men saknade dock det mesta av sin päls för tillfället. Av det vi såg så verkade hon ha väldigt bra temprament. Vi fick även träffa tikens mamma som dom hade med sej, även hon verkade mycket trevligt. Så, nu ska Arrac röntgas efter sommaren någon gång och sen ska jag höra av mej till dom med resultatet och då ska dom skicka tikens stamtavla och efter det så får vi se om det blir någon parning eller inte.. Och vem vet, det kanske blir ett litet Arracbarn som kommer hem hit någon gång under nästa år om allt går som det ska. Det är ju iallafall en dröm. :)

Lite länkar från Furudal.
En artikel om samojedveckan i Dalarnas Tidningar
Resultat från utställningen
Resultat från dragtävlingarna


Johanna testade på drag med Arrac och Ville.




Sen blev det dragträning för Arrac och Ville ute på isen.




Arrac hittade en ny kompis. Det var Lorrys "sambo" Bianca.
Hon brukar inte gilla andra hundar så mycket, men hon vart mycket förtjust i Arrac.
Kanske kände hon av att det var Lorrys son? Vem vet..


Far och son. Arrac ser dock större ut än Lorry.


Arrac och pappa i kvällsolen.


Underbar bild på Ville.

Det var verkligen hur roligt som helst i Furudal och jag tror och hoppas att vi kommer åka dit nästa år igen. Det var en upplevelse utöver det vanliga med alla dessa samojeder på ett och samma ställe.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0